Hlavní obsah

Vojtěch chce po prázdninách plošné testování školáků PCR testy

Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) chce na začátku školního roku plošné testování dětí metodou PCR testů. Uvedl to v Partii na Primě. V pondělí o tom bude jednat s ministrem školství Robertem Plagou (za ANO).

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zaměstnankyně Základní školy U Stadionu v Litoměřicích připravuje testy na koronavirus

Článek

„Chceme, aby na začátku školního roku proběhlo plošné testování dětí PCR testy, abychom si byli jisti, že na školách nevznikají klastry," řekl Vojtěch

Vojtěch: Těhotné při očkování prioritu nedostanou

Domácí

Dodal, že zhruba v druhé polovině léta by se mohly začít očkovat také děti nad 12 let. Není ale zatím jasné, jaký bude zájem, a proto bude potřeba i testování.

Podle ministra zatím neexistuje finální dohoda. Jasnou strategii chce ale připravit do konce června, aby se školy mohly včas připravit a aby i rodiče dětí věděli, co je čeká.

Zhoršení situace nelze vyloučit 

Vojtěch v Partii mluvil také o rozvolnění, které je naplánováno na pondělí. Důvodem k němu je rozhodnutí soudu, ministr Vojtěch by bez něj prosazoval pozdější rozvolnění.

Velké rozvolnění. Od pondělí se otevírají restaurace a další služby

Domácí

„Já bych držel původní plán rozvolnění, tedy 14. června. Doufám ale, že zásadní dopad to mít nebude, nicméně nemůžeme vyloučit zhoršení situace,” sdělil v Partii.

Podle něj se ale Česko blíží do doby, kdy bude možné udělat tečku za koronavirem. „Musím vyzvat všechny, aby byli opatrní. Zásadní také je, aby se lidé očkovali,” doplnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám