Hlavní obsah

V Polsku s covidem vymírá denně jedna obec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

V Polsku za uplynulý den zemřelo s covidem-19 rekordních 775 obětí a celkově jejich počet dosáhl 92 829. Od začátku prosince na následky koronaviru zemřelo 9743 lidí, což je více než ve 20 evropských zemích dohromady, uvedl portál wp.pl odvolávající se na statistiku Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC).

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Zdravotník měří teplotu muži vstupujícímu do nemocnice ve Varšavě.

Článek

V současnosti v Polsku podle portálu na následky pandemie vymírá denně jedna průměrně velká obec.

„Pokud bude tento negativní trend 600 až 700 obětí denně pokračovat, začne brzy naše země pustnout. V porovnání s uplynulými roky zemřelo letos asi o 200 tisíc lidí víc. Tak dramatickou situaci nezažilo Polsko od konce druhé světové války,” upozornil přední polský virolog Tomasz Dzieciatkowski z Lékařské univerzity ve Varšavě.

Polsko hlásí rekordní počet úmrtí

Koronavirus

„Polsko se stalo černým bodem na evropské mapě úmrtí způsobených koronavirem,” upozornil ve středu Krzystof Filipiak, lektor na stejné univerzitě.

Tento fatální stav má na svědomí nízká úroveň proočkovanosti obyvatel (kolem 54 procent), nejmírnější a navíc nedodržovaná protipandemická opatření v Evropě a neuplatňování covidových pasů, dodal Filipiak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám