Hlavní obsah

V očkovací loterii nabízí Hongkong byt za 30 milionů

Právo, znk

Hongkong se snaží obyvatele přesvědčit k tomu, aby se nechali naočkovat proti covidu-19. Ve vakcinační loterii jako první cenu nabízí byt za 10,8 hongkongských dolarů (v přepočtu přes třicet milionů korun).

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Ze 7,5 milionu obyvatel dostalo obě dávky vakcíny zatím pouhých 17,5 procenta, což město řadí mezi nejméně naočkované oblasti na světě, zdůraznila tamní média.

Úřady se proto snaží dotlačit k vakcinaci co nejvíce lidí. Pomáhají jim v tom místní developeři, boháči či charity, kteří do loterie poskytli odměny jako hodinky značky Rolex ozdobené diamanty či elektromobil Tesla.

Ruské město pobízí očkované loterií, výhrou je byt

Evropa

Hlavní cenou je ale jednopokojový byt se dvěma balkony ve 47. poschodí budovy Tower Three o rozloze 42 metrů čtverečních v distriktu Kwun Tong.

Byt má dva balkony s výhledem na kopce Kowloon, přezdívané také jako Fej Ngo Šan (doslova Rostoucí husí hora) a Lví kámen.

Vítěz loterie bude vybrán osmého září.

V Hongkongu bydlí asi 7,5 milionu lidí. V posledních dnech se počet nově nakažených pohybuje pouze v jednotkách, od začátku měsíce ani jednou nepřesáhl deset. Sedmidenní průměr je k 17. červnu jeden nakažený denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám