Hlavní obsah

V budově největšího světového výrobce vakcín propukl požár

– Pune
Novinky, mso

V indické Puně ve čtvrtek propukl požár v budově společnosti Serum Institute, která je největším výrobcem vakcíny proti koronaviru na světě, uvedla agentura AP. Při požáru zemřelo 5 lidí a zatím není zřejmé, co jej způsobilo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V rozestavěné největší továrně na vakcíny na světě vypukl požárVideo: AP

 
Článek

„Zachránili jsme z budovy tři lidi,” řekl velitel zasahujících hasičů Prašánt Ranpise. Těla pěti mrtvých lidí byla nalezena až po uhašení požáru. Zřejmě se jednalo o stavební dělníky. Agentura AP uvedla, že požár ovlivní další výrobu koronavirové vakcíny.

V Indii schválili vakcínu bez dat o účinnosti

Svět

Společnost ve vyjádření uvedla, že požár propukl v nově vybudovaném oddělení, které má za cíl zvýšit výrobu vakcín a také zajistit lepší přípravu před budoucími pandemiemi. Oheň se údajně podařilo udržet jen v tomto oddělení, další zasažena nebyla.

Požár tak neměl nijak zasáhnout současnou výrobu či nahromaděné dávky vakcín, kterých je podle společnosti v budově přibližně 50 milionů.

Serum Institute je největším výrobcem koronavirové vakcíny na světě a jen se společností AstraZeneca uzavřel kontrakt na výrobu jedné miliardy dávek její vakcíny, kterou firma vytvořila v kooperaci s Oxfordskou univerzitou.

Reklama

Výběr článků

Načítám