Hlavní obsah

V Británii zemřel s covidem Yorkshirský rozparovač

DPA, jz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Durham

Yorkshirský rozparovač, jak se přezdívalo sériovému vrahovi Peterovi Sutcliffeovi, je mrtev, napsala agentura DPA. Bylo mu 74 let a skonal v nemocnici v Durhamu. Sutcliffe si odpykával doživotní trest ve věznici s nejpřísnější ostrahou, kde se nakazil koronavirem, napsala agentura DPA. Po převozu do nemocnice se odmítl léčit a nákaze podlehl.

Peter Sutcliffe na snímku z roku 1981.

Článek

Sutcliffe byl na počátku 80. let odsouzen na doživotí za ubodání 13 žen. Většina jeho obětí byly prostitutky. Sedmi ženám se podařilo jeho bestiální řádění přežít.

První oběť, 28letou Wilmu McCannovou, zabil 30. října 1975 v severoanglickém Leedsu. V následujících pěti letech řádil na severu Anglie, aniž byla policie schopná ho vypátrat. Vraždy páchal zvlášť brutálním způsobem.

Ráno rychlotest, odpoledne na fotbal? V Británii uvažují o návratu k normálu

Koronavirus

Zatčen byl v lednu 1981 při běžné dopravní kontrole. Pozdější vyšetřování naznačilo, že měl na svědomí mnohem více trestných činů. Následně byl odsouzen k 20 souběžným trestům doživotního vězení.

Ve vězení strávil 30 let. Později mu byla diagnostikována paranoidní schizofrenie. V roce 2016 byl převezen do vězení s nejvyšší ostrahou. Když se nakazil koronavirem, patřil mezi velmi rizikové osoby. Byl obézní, trpěl cukrovkou a chorobami srdce.

Reklama

Výběr článků

Načítám