Hlavní obsah

Syrský prezident Asad s manželkou mají koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Syrský prezident Bašár Asad a jeho manželka Asama mají koronavirus, napsal server týdeníku Focus. Oběma se daří dobře, uvedla prezidentská kancelář.

Foto: Profimedia.cz

Bašár Asad s manželkou Asmou

Článek

U manželského páru se objevily jen mírné příznaky onemocnění. Oba budou pokračovat v práci z domova. V izolaci zůstanou podle úřadu „dva nebo tři týdny”. Když u sebe manželé zpozorovali symptomy nemoci, nechali si udělat testy PCR. Asadovi je 55 a jeho ženě 45 let, mají spolu tři děti.

Koronavirus si v rodině syrského prezidenta vybral jednu oběť. Loni na konci srpna zemřel na komplikace spojené se Sars-COV-2 88letý Muhammad Machlúf, Asadův strýc a bratr prezidentovy matky Anisy Machlúfové, který patřil k nejznámějším podnikatelům v zemi.

Koronavirus zabil bývalého teroristu Nakkáše, spolupracoval se Šakalem

Blízký a Střední východ

Manželka syrského prezidenta Asma Asadová je zase po léčbě rakoviny prsu. V srpnu roku 2019 oznámila, že se jí podařilo nemoc překonat. Lékaři jí diagnostikovali maligní nádor rok předtím, v lednu 2019 podstoupila ve vojenské nemocnici v Damašku úspěšnou operaci.

V Sýrii, která má za sebou desetiletou občanskou válku, se od začátku epidemie podle místních úřadů prokázalo přes 15 900 případů koronaviru a zemřelo 1063 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám