Hlavní obsah

Slovenský premiér Matovič míří do karantény. Byl v kontaktu s nakaženým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský premiér Igor Matovič bude kvůli kontaktu s osobou pozitivně testovanou na koronavirus v domácí karanténě. Matovič to napsal na sociální síti. Dříve během dne se předseda slovenské vlády zúčastnil jednání kabinetu a také vystoupil spolu s prezidentkou Zuzanou Čaputovou na tiskové konferenci.

Foto: Pool, Reuters

Slovenský premiér Igor Matovič

Článek

„Pravidla musejí platit pro každého stejně. Vzhledem k tomu, že jsem byl v kontaktu s pozitivně testovaným... hlásím odchod do domácí karantény,” napsal Matovič na sociální síti.

V úterý slovenský premiér kritizoval zastupující šéfku slovenské prokuratury Vieru Kováčikovou za to, že šla do kanceláře navzdory svému pozitivnímu výsledku testu na koronavirus. Infikovaní a jejich blízké kontakty by měli nastoupit do domácí izolace.

Na Slovensku začalo celoplošné testování. Chybí zdravotníci, fronty jsou na hodiny

Evropa

Laboratoře na Slovensku v úterý potvrdily koronavirus u 3216 testovaných lidí. To je druhý nejvyšší denní přírůstek zjištěných nakažených prostřednictvím PCR testů od propuknutí pandemie nemoci covid-19. O uplynulém víkendu se v zemi uskutečnilo plošné testování obyvatel na koronavirus, které odhalilo přes 38 000 infikovaných. Tyto počty nejsou zahrnuty do oficiální statistiky. Při celostátním testování totiž úřady použily antigenní testy, které jsou méně přesné než laboratorní PCR testy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám