Hlavní obsah

Říčany hledají oběti covidu z řad zdravotníků. Chtějí rozdat peníze z jarní sbírky

– Říčany
Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Na jaře město Říčany uspořádalo sbírku na pomoc zdravotníkům nakaženým koronavirem jako reakci na úmrtí zdravotní sestry z Thomayerovy nemocnice, která zde žila. Vybrat se podařilo přes půl milionu korun, peníze však zatím obdržely jen dvě rodiny. Podle starosty města Říčany Vladimíra Kořena nechtějí nemocnice zveřejňovat totožnost nakažených zdravotníků. Město se tak prosí o pomoc s hledáním dalších zdravotníků.

Starosta města Říčany prosí o pomoc. Chce rozdat peníze zdravotníkům z jarní sbírkyVideo: Novinky

 
Článek

„Podařilo se vybrat přes půl milionu korun. Některé peníze jsme rozdělili. Ze sbírky nám zhruba čtvrt milionů korun zbylo a teď hledáme zdravotnická zařízení nebo kolegy lékaře, kteří znají nějaký příběh, kde můžeme pomoci,“ uvedl starosta s tím, že ve sbírce by rádi pokračovali i během druhé vlny epidemie.

Jarní sbírku odstartovala smrt zdravotní sestry Věry Hanušové z Thomayerovy nemocnice, která se koronavirem nakazila od pacienta. Koronavirus však podle policie nebyl příčinou úmrtí.

Sbírka za zesnulou sestřičku z Thomayerovy nemocnice. Obětovala se, míní její šéfka

Koronavirus

Jen během prvního týdne lidé darovali dohromady přes 400 tisíc korun. Na účet městu nakonec přišlo přes půl milionů. Peníze se ale zatím povedlo rozdat kromě rodině zesnulé sestřičky jen jedné další rodině.

Foto: Novinky

Peníze by měly jít rodinám zesnulých zdravotníků, kteří se nakazili koronavirem.

Nemocniční zařízení totiž s odvoláním na ochranu osobních údajů nechtějí zveřejňovat jména nakažených zdravotníků. Sdílná byla podle Kořena jen Thomayerova nemocnice. „Myslíme si, že rodiny zdravotníků si zaslouží pomoc a zároveň chceme vyzvat veřejnost, pokud chtějí přispět na tuto dobrou věc, tak mají příležitost,“ dodal.

Lidé poslali na pomoc rodině zesnulé zdravotní sestry i ostatním zdravotníkům statisíce

Koronavirus

Sbírka na pomoc rodinám zdravotníkům, kteří se v důsledku své práce nakazili nemocí covid-19 a podlehli jí, je uskutečněna prostřednictvím účtu číslo 19-6131000227/0100. Typy, komu prostřednictvím sbírky pomoci, mohou lidé posílat na e-mailovou adresu sbirka@ricany.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám