Hlavní obsah

Pomoc si nestihli zavolat, nakažená matka se synem zemřeli v Německu ve svém domě

Novinky, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragédie, kde hrál hlavní roli koronavirus, šokovala celé Bavorsko. Ve vesnici Muckenreuth, která má 44 obyvatel, zemřela žena se svým synem poté, co se nakazili koronavirem. Jejich stav se horšil tak rychle, že si ani nestačili zavolat záchranku. Mrtvoly našel náhodou jeden ze sousedů až po 11 dnech, píše server deníku Bild.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Za zdmi patrového domu s bílou fasádou se odehrálo drama. Obýval ho čtyřiapadesátiletý Jürgen L., zaměstnanec stavebního úřadu v Bayreuthu spolu se svou matkou Silvií. Ta se k němu nastěhovala před dvěma lety, když jí zemřel manžel a Jürgenův otec.

Na Boží hod vánoční se začal rodinný přítel bát. Nejenže se mu sami neozvali, ale nebyli ani k zastižení. Ani Jürgen, ani jeho matka. „Moje žena to zkoušela mnohokrát, ale Jürgenově matce se nedovolala,“ vypráví sedmašedesátiletý muž. Nakonec tedy zavolali sousedovi a požádali ho, aby se šel k domu podívat a zjistil, co se děje.

V Bavorsku se objevila nová mutace, Merkelová chce Německo zcela odříznout

Koronavirus

Muž přišel k domu s baterkou a jedním z oken v přízemí uviděl Jürgena, jak sedí bezvládně v křesle. Bylo půl jedenácté v noci, když volal policii. Ta našla v patře Jürgenovu matku v posteli bez známek života.

Pitva zjistila, že matka se synem zemřeli během několika hodin a příčinou byla nákaza koronavirem. Skonali zřejmě už 15. prosince, protože vedle Jürgena ležely noviny s tímto datem. V tento den byla také naposledy uklizena popelnice zpět na dvorek a od tohoto data nikdo nevybíral schránku.

Zoufalí senioři v Německu: Chceme se nechat očkovat a nemáme šanci

Koronavirus

V zaměstnání Jürgena nikdo nesháněl. Pracoval ze své domácí kanceláře a na různých projektech, takže měl volnou pracovní dobu. Navíc byly svátky, a tak nikoho nenapadlo ho shánět. Navíc sousedé viděli, že se každý večer rozsvítila vánoční výzdoba. Netušili ale, že se vánoční světla rozsvěcovala automaticky, jakmile nastal soumrak.

Záhadou je, proč syn i matka nezavolali záchranku, když se jim přitížilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám