Hlavní obsah

Polsko od pondělí rozvolní, pro tři regiony u českých hranic to ale neplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polsko na většině území uvolní od pondělí 26. dubna koronavirové restrikce. Učiní tak s ohledem na lepšící se epidemickou situaci v zemi. Podle agentury DPA to oznámil ministr zdravotnictví Adam Niedzielski. Zmírnění opatření se netýká všech tří vojvodství na hranicích s Českem.

Foto: Pavel Karban, Právo

Polsko uvolní koronavirové restrikce

Článek

„Máme za sebou vrchol třetí vlny,” řekl novinářům Niedzielski. Denní přírůstky nakažených jsou však podle něj nadále vysoké a rozvolňování se proto bude odehrávat pouze v těch oblastech, kde nákaza výrazně ustoupila.

V 11 ze 16 polských vojvodství se děti v prvních třech ročnících základní školy vrátí do lavic, čeká je střídavá prezenční výuka. Otevřou také kadeřnictví a salóny krásy.

Slovensko otevírá zahrádky restaurací a fitness centra

Koronavirus

V pěti vojvodstvích - včetně dolnoslezského, opolského a slezského, které shodně přiléhají k Česku - zůstanou koronavirová omezení i od příštího týdne v současné podobě.

Po celé zemi i přes chystané dílčí rozvolnění budou nadále uzavřena nákupní centra, kde smí fungovat pouze obchody s potravinami, drogerie a lékárny. Hotely a penziony budou uzavřené nejméně do 3. května.

Koronavirus v Polsku zabíjí stovky lidí denně

Koronavirus

V posledních dnech počty nově infikovaných v Polsku viditelně klesly. Ministerstvo zdravotnictví ve středu oznámilo 13 926 případů koronavirové nákazy za posledních 24 hodin. Za stejné období zemřelo 740 dalších osob nakažených koronavirem.

Před Velikonocemi zaznamenala země s 38 miliony obyvatel dosud rekordních více než 35 tisíc nově nakažených.

Rozvolňovat se bude v blocích, školky možná půjdou po okresech

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám