Hlavní obsah

Pfizer zkoumá, jestli by třetí dávka vakcíny nezajistila lepší ochranu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Společnost Pfizer zahájila studii, která má ověřit, zda by podání třetí dávky její vakcíny mohlo rozšířit ochranu před onemocněním covid-19.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Očkovací látka

Článek

Podle agentury Reuters firma zkoumá, zda by účinnost látky, kterou vyvinula s německou firmou BioNTech, posílilo podání třetí dávky po šesti až dvanácti měsících od původního očkování.

S nápadem šesti dávek místo pěti Babiš narazil do zdi. Pfizer posílá o to míň

Domácí

Lidé nyní dostávají dvě dávky této vakcíny, obvykle v rozmezí tří týdnů. Účinnost podle studie je 95 procent. Šéf vědeckého oddělení Pfizeru Mikael Dolsten nyní řekl, že dodatečná dávka by mohla chránit proti nově a rychleji se přenášející variantě viru. Firma přitom v minulých dnech oznámila, že není třeba vyvíjet vakcínu novou, protože ta stávající chrání dostatečně

Nová vakcína na mutace není potřeba, oznámil BioNTech

Koronavirus

Nevýhodou vykcíny Pfizer/BioNTech je potřeba skladování při minus 70 stupních Celsia. Jako první s očkováním touto látkou začala Británie, v Evropské unii se jí začalo očkovat 27. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám