Hlavní obsah

Osadu u Piešťan obklíčila policie, obyvatelé mají covid a snaží se odjet

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenští policisté uzavřeli romskou osadu v obci Ratnovce u lázeňského města Piešťany, protože zde mělo přes 30 procent obyvatel pozitivní test na covid-19. Nakažení se mermomocí pokoušeli dostat z osady. Večer by měli policistům přijet na pomoc vojáci, píše server tvnoviny.sk.

Foto: Policie SR

Osadu hlídali během dne policisté, večer jim přijedou na pomoc vojáci.

Článek

V osadě testovali 88 lidí a 28 mělo pozitivní výsledek. „Všem osobám v osadě byla nařízená karanténa a osada bude hlídaná policisty až do ukončení karantény,“ uvedla slovenská policie s tím, že o pomoc požádá také vojáky.

V osadě má trvalý pobyt asi 90 osob, ale žije zde přes 200 lidí. Pro televizi Markíza to potvrdila starostka obce Daniela Sigetová. Policie už zaznamenala pokusy obyvatel osadu opustit, na místo proto už v pátek večer dorazí i vojáci, aby se nikdo nedostal ven „Mezi nakaženými jsou i děti. Nejmladší pozitivně testované dítě má tři roky,“ uvedla televize.

Na Slovensku zaznamenali 3991 nových potvrzených případů nákazy koronavirem Sars-CoV-2 a v souvislosti s ním zemřelo 62 lidí. V nemocnicích je 2197 pacientů s potvrzeným covid-19, z toho 152 na JIP a 159 na plicní ventilaci. Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 146 124 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 1440 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám