Hlavní obsah

Odpůrci opatření v St. Gallen házeli Molotovovy koktejly, policie nasadila slzný plyn

St. Gallen

Dva zranění a 19 zadržených je výsledek střetů policie ve švýcarském St. Gallen s odpůrci protikoronavirových opatření v pátek večer, píše server deníku Blick. Protestu, který provázelo házení Molotovových koktejlů, zapalování ohňů a bitky, se zúčastnila asi tisícovka mladých lidí. Policie na násilnosti odpověděla použitím slzného plynu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Situace se vyhrotila kolem 21:00, když někteří účastníci shromáždění začali na policisty házet různé předměty, včetně petard či lahví. Později útočili na policisty i Molotovovými koktejly, na což muži zákona reagovali slzným plynem.

Za předchozí měsíc to byly už druhé pouliční střety mladých s policisty ve městě St. Gallen. Minulý pátek zasahovala policie proti nelegální párty s asi 200 účastníky. Při střetech byl zraněn policista. Tento týden proto policie nasadila více hlídek a nad městem kroužil policejní vrtulník.

Protesty proti koronavirovým opatřením se konají v posledních týdnech v řadě evropských měst. Epidemická situace se nelepší, a vlády proto nerozvolňují opatření, která trvají už dlouho. Mnohde se opatření ještě zpřísnila, zejména nyní kolem Velikonoc.

Policie rozháněla obří párty v Bruselu vodními děly. Začala jako apríl

Evropa

Ve čtvrtek večer rozháněla policie vodními děly shromáždění v bruselském parku Bois de la Cambre, kde se sešlo na 5000 lidí. Účastníci akce po strážcích pořádku házeli lahve. V pátek policie vyslala do bruselských parků posílené hlídky.

Reklama

Výběr článků

Načítám