Hlavní obsah

Milion nákaz za měsíc. Covid v Rusku trhá rekordy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes milion lidí nemocných koronavirem zaregistrovalo Rusko poprvé za dobu pandemie letos v říjnu. Agentura TASS s odvoláním na operativní štáb pro boj s novou infekcí oznámila, že počet potvrzených případů stoupl od minulého měsíce téměř o 70 procent a o 127 procent oproti říjnu loňského roku. Za jeden den přitom bylo odhaleno rekordních více než 41 tisíc nových případů nákazy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dětská nemocnice na Sibiři je plná covid pacientů od novorozeňat po teenageryVideo: Reuters

 
Článek

Michail Muraško, ministr zdravotnictví, řekl, že tempo růstu onemocnění se sice mírně snižuje a poprvé od konce září počet nově infikovaných převýšil týdenní ukazatele jen o méně než deset procent, avšak mluvit o stabilizaci by podle něj bylo předčasné.

Moskva a Petrohrad strádají nejvíc

Zvyšuje se navíc počet tzv. aktivních případů, které jsou v současné době na léčení. Za říjen se jejich množství zvýšilo na více než 916 tisíc, zatímco koncem loňského roku bylo kolem 370 tisíc nemocných.

Sputnik V letos povolení v Evropské unii nezíská

Koronavirus

Posledních šest dnů přitom počet úmrtí přesahuje 1100 osob a celkem za měsíc bylo registrováno přes 31 tisíc obětí koronaviru, to je asi o 30 procent více než v září. Jen za uplynulý týden zemřelo 7938 lidí. Za posledních 24 hodin bylo 1158 obětí. Celkem v zemi s více než 144 miliony obyvatel nemoci podlehlo přes 238 000 lidí.

Prudký nárůst od podzimu
Od počátku pandemie bylo v Rusku potvrzeno onemocnění koronavirem u 8,5 milionu lidí.
Rekordní přírůstky nakažených Rusko hlásí od letošního podzimu.
Úřady nařídily koronavirové restrikce.
V Moskvě od čtvrtka platí částečná uzávěra.
Otevřené jsou jen obchody s nezbytným zbožím.
Od pondělí platí v celé zemi týdenní pracovní volno

Agentura upozornila, že údaje štábu zahrnují jen případy, kdy se koronavirová infekce stala hlavní příčinou smrti a podařilo se to operativně po tvrdit. Nejvíce přitom trpí region Moskvy a Petrohradu, na který připadla více než třetina všech odhalených infekcí. Úřady minulý týden nařídily restrikce, uzavřeny jsou školy a školky a gastronomická zařízení smějí jen vydávat jídlo. Policie v Petrohradě odhalila o víkendu podle televize Pěrvyj kanál několik nelegálně provozovaných podniků, které nabízely zábavu s vodní dýmkou a zcela zaplněnými tanečními sály.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám