Hlavní obsah

Letní vlna covidu ustupuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Letní vlna covidu, která vrcholila minulý týden, ustupuje. Od minulého pátku jsou počty pozitivně testovaných nižší než týž den v předchozích týdnech. Za posledních sedm dní přibylo v Česku 15 094 potvrzených případů covidu. O týden dřív jich bylo 16 910. Epidemie tak zpomalila poprvé od června.

Foto: Allison Dinner, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V pátek ráno údaje ministerstva zdravotnictví uvádějí 2149 nově nakažených, což je o 644 méně než před týdnem. Ke čtvrtečnímu ránu laboratoře odhalily 2669 nakažených, zhruba o tři stovky méně než minulý čtvrtek.

Procento pozitivity je ale mírně vyšší než v uplynulém týdnu – drží se na 36 procentech, což znamená, že každý třetí testovaný je pozitivní.

Za červenec 146 zemřelých s covidem

Domácí

Lidí se testuje méně než v předchozím týdnu, drtivou většinu posílají na PCR test lékaři; jen v takovém případě je zdarma. Mírně klesají i počty v nemocnicích, ke čtvrtku bylo hospitalizováno 1176 pozitivních, z toho 32 ve vážném stavu. Nejvíc jich bylo na lůžku v pondělí, a to 1302, z toho 41 těžkých případů.

Nárůst počtu nakažených covidem už druhý týden po sobě klesl

Koronavirus

Obětí koronaviru je celkem 40 531. V neděli zemřelo dvacet lidí, ve středu 14. Ve středu si pro vakcínu přišlo zhruba 5700 lidí, asi o 2700 méně než před týdnem.

Plně naočkováno proti covidu bylo v Česku zhruba 6,89 milionu lidí a asi 4,27 milionu lidí dostalo posilující dávku vakcíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám