Hlavní obsah

Kvůli dvěma případům britské mutace je uzavřená celá pekingská čtvrť

– Peking • Aktualizováno
Novinky, Alex Švamberk

Ve čtvrti Ta-sing na jihu Pekingu byla vyhlášena karanténa, poté se se tam byly ve středu zjištěny dva případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2 a ukázalo se, že jde o nakažlivější mutaci. V zemi byly už dříve izolována velká města v sousedící provincii Che-pej. V Číně stoupá počet potvrzených případů, ve středu jich bylo odhaleno 144, uvedl list The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Část Pekingu je v karanténě kvůli britské mutaci koronaviruVideo: Reuters

 
Článek

Po zjištění dvou nakažených britskou mutací bylo nařízeno 1,6 milionu obyvatel čtvrti Ta-sing neopouštět hranice čtvrti.

V pěti částech čtvrti musejí lidé zůstávat doma. Ve školách se vyučuje na dálku. Zakázána jsou shromáždění nad 50 osob, zrušeny musely být svatby a omezeny mají být i pohřby. Za dodržování opatření je odpovědný uliční výbor v každé ulici.

Zpřísněna byla i nařízení pro migrující dělníky. Ti mají po návratu zůstat dva týdny doma a každý týden se podrobí PCR testu.

Kvůli 40 lidem v Číně zavřeli pětimilionové město

Koronavirus

V Číně během středy přibylo 144 zjištěných případů nákazy koronavirem, přičemž ve 126 případech šlo o komunitní přenos. Počet nakažených bez příznaků covidu-19 stoupl z úterních 58 na 113. Tyto asymptomatické případy Čína nezahrnuje do statistik.

Nejvíce případů, celkem 68 připadá na provincii Chej-long-ťiang na severovýchodě země při hranicích s Ruskem, kde je odříznuta už od 13. ledna, dalších 33 připadá na Ťi-lin, kam nákazu zavlekl obchodník z Chej-long-ťiangu. V provincii Che-pej, kde jsou v karanténě tři velká města, přibylo dvacet nakažených. Nejrůznější omezení se týkají více než sto milionů lidí.

Čína posílá do lockdownu desítky milionů lidí kvůli 115 novým případům

Svět

V zemi se oficiálně nakazilo 88 701 lidí, z nichž 4635 zemřelo. Čísla jsou považována za podhodnocená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám