Hlavní obsah

Kompenzace za uzavřené vleky a lanovky budou do 530 korun za místo a den

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) schválil náhrady pro provozovatele vleků a lanovek. Nově budou mít za nucené uzavření nárok na kompenzaci 210 až 530 korun za den. Podpora ve formě dotace na provozní náklady se bude počítat podle míst a typu přepravních zařízení. V tiskové zprávě to v pondělí uvedlo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Maximální výše podpory na jednoho příjemce se odvíjí jednak od počtu a struktury přepravních zařízení, kdy k jednomu místu náleží kompenzace ve výši 210 korun pro základní vleky, 340 korun pro neodpojitelné lanové dráhy nebo 530 korun pro odpojitelné lanové dráhy za jeden den provozu,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO).

O lyžování v Beskydech je obrovský zájem

Cestování

Příspěvek bude podnikatelům náležet za období od 27. prosince do 22. ledna. Příjem žádostí do programu COVID sport III Lyžařská střediska, který v pondělí schválila vláda, by měl začít v lednu.

Pro provozovatele vleků a lanovek je vyčleněna jedna miliarda korun.

Lidé se vydali na sjezdovky navzdory zákazu vleků

Domácí

„Nejvyšší možná denní podpora je dále určena částkou vypočtenou jako 50 procent běžného průměrného denního nákladu provozu střediska za uplynulé tři sezony. Příjemci pak za den náleží nižší z takto vypočtených částek,” dodal Havlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám