Hlavní obsah

Izrael je k nezastavení, naočkoval už každého třetího

Právo, brw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotníci v Izraeli už naočkovali více než tři miliony z celkových 9,3 milionu obyvatel. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví s tím, že země je v přepočtu na obyvatele v očkování stále nejrychlejší na světě.

Foto: Oded Balilty, ČTK/AP

Nabírání vakcíny od Pfizeru/BioNTechu.

Článek

Nejvyšší míra proočkovanosti je podle listu The Times of Israel mezi lidmi od 70 do 79 let. Alespoň první dávku vakcíny už dostalo 92 procent Izraelců z této věkové skupiny.

Přesto se koronavirus v Izraeli stále rychle šíří a Kneset (parlament) v pondělí odhlasoval zdvojnásobení pokut za porušení uzávěry. Strana Modrá a bílá ministra obrany Bennyho Gance tímto krokem podmiňovala podporu pro prodloužení lockdownu, který měl v noci na úterý skončit.

Očkování od Pfizeru po druhé dávce chrání skvěle, hlásí Izrael

Blízký a Střední východ

Izrael si velmi rychle zajistil velký objem očkovací látky a poskytuje za to firmě Pfizer, která je výrobcem jedné z vakcín, informace o stavu očkovaných.

Izrael dá vakcíny palestinským zdravotníkům

Ganc v pondělí oznámil, že židovský stát poskytne pět tisíc dávek palestinské samosprávě pro zdravotníky. Sami Palestinci si chtějí koupit sto tisíc dávek ruské vakcíny Sputnik V a Rusové jim slíbili deset tisíc dávek zdarma.

Podíl hospitalizovaných seniorů v Izraeli s očkováním prudce klesá

Koronavirus

Přesto byl leden pro Izrael s 1367 úmrtími s covidem-19 nejhorším měsícem za celou epidemii. Země eviduje i vysoké počty infikovaných, v neděli jich přibylo 5140.

Reklama

Výběr článků

Načítám