Hlavní obsah

Havlíček navrhne otevření obchodů od 22. února

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr průmyslu a obchodu a dopravy Karel Havlíček (za ANO) v příštích dnech navrhne vládě otevření obchodů od 22. února. Dohodl se na tom s kraji. Služeb a dalších provozů se to zatím týkat nebude.

Foto: ČTK

Karel Havlíček

Článek

Možné otevření obchodů by podle ministra provázely přísné hygienické podmínky týkající se maximálního počtu zákazníků na plochu, povinnosti roušek, odstupů, dezinfekce a dalších opatření.

Hamáček: Obchody v příštích dvou týdnech neotevřeme

Koronavirus

Ministerstvo průmyslu a obchodu je bude upřesňovat v následujících dnech, podle Havlíčka ale nebudou překvapivá.

Podmínkou pro otevření bude podle Havlíčka epidemiologická situace, která se nesmí zhoršit. Kdy a za jakých podmínek se obchody otevřou, by mělo být známo ještě tento týden.

Hamáček: Pokud skončí nouzový stav, otevřou se obchody

Domácí

Jeho vládní kolega ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) přitom ale ještě v pondělním rozhovoru pro Právo uvedl, že ani v příštích dvou týdnech nelze očekávat, že by se znovu otevřely všechny obchody a služby veřejnosti.

Většina obchodů je pak zavřená již od 27. prosince, v zemi totiž platí pátý stupeň protiepidemického systému PES. Otevřená není ani většina služeb. V zemi platí také zákaz nočního vycházení a zákaz pití alkoholu na veřejnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám