Hlavní obsah

Do nemocnice to nestihl, nakažený koronavirem v Německu zemřel v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V autě na cestě do nemocnice zemřel muž nakažený koronavirem, píše server týdeníku Focus. Tragédie se stala ve spolkové republice Porýní-Falc. Kvůli zhoršujícímu se stavu se rozhodla manžela dopravit do americké vojenské nemocnice ve městě Landstuhl.

Foto: Frank Molter, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Manželský pár se nakazil koronavirem a v karanténě byl už týden. Stav 43letého muže se ale zhoršoval. Žena se proto rozhodla ho dopravit do americké vojenské nemocnice, cestou ale muž zkolaboval. Oživovat se ho pokoušela nejprve žena a po příjezdu záchranky lékaři, ovšem marně, uvedla policie.

Vzhledem k tomu, že mrtvý byl Američan, případ řešila také americká vojenská policie.

Američané mají v Německu největší základnu v Ramsteinu. Leží východně od německého Ramstein-Miesenbachu asi 10 kilometrů západně od Kaiserslauternu ve spolkové zemi Porýní-Falc. V roce 2004 zde sloužilo 35 tisíc vojáků a přes 6000 civilních zaměstnanců.

Nemocnice ve městě Landstuhl je největší americkou nemocnicí mimo území USA.

Německo ve čtvrtek zaznamenalo dosud nejvyšší denní přírůstek počtu nakažených koronavirem i nejvyšší denní počet zemřelých s covidem-19. Pozitivní test mělo uplynulý den 29 875 lidí, s covidem-19 zemřelo 598 infikovaných.

Celkem se v Německu od počátku epidemie nákaza virem Sars-CoV-2 prokázala u více než 1,27 milionu lidí. Zhruba 942 100 infikovaných se již uzdravilo. S covidem-19 zemřelo celkem 20 970 osob.

Reklama

Výběr článků

Načítám