Hlavní obsah

Dejte mi vakcínu, prosí v USA na smrtelné posteli pacienti s covidem. Na to už je pozdě

Počty nakažených koronavirem s USA prudce stoupají, přes 80 procent z nich je infikováno indickou mutací. Více než polovina nakažených přitom nebyla očkována a další nemají očkování dokončené, píše server týdeníku Focus s odkazem na statistiky amerických nemocnic. Mnozí nakažení v kritickém stavu tak zdravotníky žádají, aby vakcínu dostali. Na to už je pozdě, zní odpověď.

Foto: Zorana Jevtic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Lékařka Brytney Cobianová z Alabamy ve svém příspěvku na Facebooku popisuje zkušenosti s obzvláště závažnými případy nemocných s covid-19. Potvrzuje, že se to týká hlavně neočkovaných, a apeluje na všechny, aby se nechali očkovat co nejdříve. Žádat o vakcínu až před tím, než je dotyčný připojen na plicní ventilaci, je už pozdě, uvedla.

„Jednou z posledních věcí, které uděláte před intubací, je, že mě požádáte o očkování,“ píše lékařka na Facebooku. „Budu vás držet za ruku a řeknu: omlouvám se, ale na to už je pozdě.“

Jste hlučné ovce, vzkázal francouzský ministr odpůrcům injekcí

Evropa

Ze své praxe potvrzuje, že mnoho z nakažených s těžkým průběhem na covid-19 umírá a jsou to podle jejích slov mladí lidé, kteří nejsou očkováni.

I když je pro pacienta příliš pozdě, lékař se pokusí přesvědčit alespoň příbuzné, aby se nechali naočkovat. Jenže ti často podle jejích slov stále věří falešným zprávám nebo chorobu podceňují.

Reklama

Výběr článků

Načítám