Hlavní obsah

Britská policie hledá muže, který „naočkoval” seniorku falešnou vakcínou

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britskou veřejnost šokovala zpráva o muži, který se vydával za zaměstnance zdravotní služby a vpíchl 92leté seniorce neznámou látku jako vakcínu proti koronaviru. Policie ho zatím nedopadla a obrátila se na veřejnost s žádostí o pomoc.

Záběry z bezpečnostní kamery (Zdroj: City of London Police)

Článek

K incidentu došlo 30. prosince minulého roku ve čtvrti Surbiton na jihozápadě Londýna.

Podvodník zaklepal na dveře 92leté seniorky a představil se jí jako zaměstnanec Národní zdravotní služby (NHS). Ženu přesvědčil, že je oprávněn ji vpíchnout vakcínu proti koronaviru. Za tuto službu si nechal zaplatit 160 liber (4 670 Kč).

Britové už po injekci nebudou muset čekat 15 minut, očkování se urychlí

Koronavirus

Zatím není jasné, co ženě (pokud vůbec něco) podal za látku. Seniorka je v pořádku, žádné zvláštní příznaky se u ní neobjevily. Policie nicméně uvedla, že muž svým chováním mohl ohrozit životy lidí.

„Toto je nechutný a naprosto nepřijatelný útok na obyvatele, což nebudeme tolerovat. Naléháme na veřejnost, aby nás kontaktovala v případě, že má jakékoli informace, které by mohly vést k jeho identifikaci,” řekl inspektor Kevin Ives.

Dodal, že doufá, že se jim podaří útočníka zadržet co nejdříve, aby nestihl ohrozit a okrádat další seniory.

Případ šokoval nejen veřejnost, ale i vládu. „Pokud vás kontaktuje někdo, kdo se vydává za anglickou NHS a žádá po vás peníze nebo bankovní údaje, tak jde o podvod, který ignorujte,” uvedla mluvčí kabinetu.

Reklama

Výběr článků

Načítám