Hlavní obsah

Máme přes 100 procent naočkovaných, hlásí Sao Paolo

Brasília

Brazilské Sao Paolo, které je s 12,3 milionu obyvatel nejlidnatějším městem v Latinské Americe, oznámilo, že proti covidu-19 naočkovalo všechny své dospělé obyvatele. Podle zástupců města údaj přesáhl 100 procent, protože očkování využila i část lidí, která oficiálně ve městě nežije, napsala agentura DPA. Při jarní vlně epidemie covidu-19 patřilo Sao Paolo mezi brazilské oblasti, kde koronavirus udeřil nejvíce.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Sao Paolo mezi březnem a dubnem zažilo silnou vlnu nákazy a ve městě se téměř vyčerpala lůžka na jednotkách intenzivní péče. Vedení města muselo přijmout striktní protipandemická opatření a později podporovalo i očkování místních proti covidu-19. Použito bylo 21,4 milionu dávek vakcíny. „Pro dosažení imunity v Sao Paolu to je dnes velký úspěch,“ uvedl radní pro zdravotnictví Edson Aparecido. Město začalo očkovat i nezletilce ve věku 12 až 17 let.

V čem se může svět poučit od izraelského očkování třetí dávkou

Koronavirus

V Brazílii má kompletní očkování zhruba 60 procent obyvatel, mezi jednotlivými oblastmi jsou ale velké rozdíly. V zemi se používají přípravky vyvinuté v západních zemích i Číně.

Nejvíc obětí covidu v EU teď počítají v Polsku

Koronavirus

V zemi, kde žije 213 milionů lidí, bylo od začátku epidemie zaznamenáno 22 milionů případů koronavirové nákazy. Zhruba 613 tisíc nakažených zemřelo, což je po USA druhý nejvyšší počet na světě. Velmi silná byla jarní vlna epidemie, která zemi zasáhla od března do května, s přírůstky i přes 80 tisíc nově nakažených denně. V posledních týdnech je ale situace klidnější a průměrné přírůstky se pohybují kolem 11 tisíc případů denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám