Hlavní obsah

Německo zvýhodní očkované s posilující dávkou

Aktualizováno

Opatření proti koronaviru Bavorsko prodlouží do 12. ledna, oznámil v úterý tamější premiér Markus Söder (CSU). Spolková země současně přechází na model, který zvýhodňuje všechny očkované třemi dávkami. Lidé, kteří dostanou posilující třetí dávku, nebudou potřebovat pro volnočasové aktivity test. Novinka nebude ale platit v případě domovů pro seniory, napsal server týdeníku Focus. Později v úterý stejný přístup schválila i spolková vláda. Očkovaní třetí dávkou budou zvýhodnění v celém Německu.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Bavorský premiér Markus Söder

Článek

Spolková země Bavorsko se podobně jako ostatní spolkové země a některé další státy potýká s téměř zastaveným očkováním. Podle Södera tvoří v současné době 90 procent očkování podání třetí, posilující dávky, zbývajících deset procent je první očkování.

Silvestr bude v Bavorsku velmi poklidný. Bude platit zákaz shromažďování a zákaz prodeje zábavní pyrotechniky. Zrušen bude pouze zákaz vycházení.

Zdravotníci v Německu se musí povinně očkovat, rozhodli němečtí poslanci

Koronavirus

„Pandemie neodpouští žádné zaváhání. Omikron klepe na dveře," přidal se saský premiér Michael Kretschmer. Lituje skutečnosti, že v Sasku zatím k výraznějšímu zlepšení pandemické situace, tak jako například v Bavorsku, nedošlo.

„V Sasku jsme se občas obávali, zda rozhodnutí nezavést lockdown bylo správné,“ přiznává Kretschmer a pokračuje: „Nyní víme, že to bylo správné. Žít s koronavirem znamená ponechat příležitosti v maloobchodě."

Reklama

Výběr článků

Načítám