Hlavní obsah

Arenberger: Koncem června by se mohli začít očkovat lidé nad 40

• Aktualizováno
Novinky, jas

Velikonoce šíření koronaviru nezhoršily, oznámil v pátek ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Podle něj je pozitivní, že denní průměr nakažených klesá ve všech věkových kategoriích. Ke konci června by se tak podle ministra mohlo zpřístupnit očkování pro věkovou kategorii lidí nad 40 let.

Arenberger: Do konce června by jsme mohli otevřít hranici pro 40+Video: ČTK

 
Článek

„Velikonoce nám nezhoršily riziko pandemie z hlediska šíření,“ konstatoval ministr. A ocenil i narůstající rychlost očkování. Na přelomu května a června se tak podle něj můžeme dostat na 100 000 očkovaných denně.

Do konce června by se také podle Arenbergera mohla otevřít registrace k očkování pro věkovou skupinu osob nad 40 let.

Od 14. dubna se mohou registrovat lidé nad 65 let věku. Registrace bude podle ministra patrně pokračovat jako doposud.

Ministr věří, že pokud bude dostatek vakcín, mohlo by být v červnu naočkováno minimálně 60 procent tuzemské populace. Již nyní je kapacita očkovacích center 140 000 osob denně.

Očkování v Česku zrychlilo

Domácí

K možnému dalšímu rozvolnění ve školství a sportu ministr v pátek nic konkrétního neuvedl kromě toho, že je třeba „postupovat obezřetně”. Opatrnost je podle něj namístě i při uvolňování v kultuře.

„Prioritou jsou ty školy,“ zdůraznil ministr s tím, že záměrem je obnovení praktické výuky a otevření školek i pro mladší děti.

Sportovci chtějí po ministrovi tréninky pro 20 lidí s menšími rozestupy

Domácí

„Do příštího týdne se nic měnit nebude,“ dodal s tím, že na rozšíření sportovních aktivit se příliš netváří epidemiologové. V sobotu o tom ministr bude se zástupci sportu jednat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám