Hlavní obsah

Vlaky a autobusy jezdí jako o prázdninách, turistické linky přestaly na čas jezdit úplně

Novinky, Moravskoslezský kraj

Kvůli vládou nařízenému omezení pohybu se v Moravskoslezském kraji opět změnily jízdní řády regionálních autobusů i vlaků. Příměstské autobusy i vlaky jezdí jako o prázdninách. Dočasně je navíc zastaven provoz turistických linek.

Foto: Moravskoslezský kraj

Kvůli pandemii přešly jízdní řády na omezený režim

Článek

„V Moravskoslezském kraji se opakuje situace z října minulého roku. Kvůli pandemii přešly jízdní řády na omezený režim. Vláda navíc kvůli boji s koronavirem omezila lidem pohyb mezi okresy, takže je jasné, že bude regionální dopravu využívat výrazně méně cestujících. Dočasně jsou zastaveny i turistické linky, nejezdí například na Praděd ani v Beskydech,“ sdělil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a upozornil, že také došlo k dalším dílčím změnám jízdních řádů některých příměstských autobusových linek.

Například přestal jezdit autobus z Karlovy Studánky na Ovčárnu (linka 853885). Omezeny jsou také vybrané spoje, které s touto turistickou linkou provozně souvisí.  Týká se to linek 853861 Bruntál-Vrbno pod Pradědem-Karlova Studánka a 853862 Bruntál-Malá Morávka, Karlov-Karlova Studánka. Turistické autobusy nejezdí ani v Beskydech. Jedná se o linku 912391 (Karviná-Havířov-Lučina-Raškovice-Morávka), linku 912392 (Orlová-Havířov-Soběšovice-Vojkovice-Raškovice-Krásná) a linku 912990 (Havířov-Frýdek-Místek-Ostravice-Bílá-Rožnov pod Radhoštěm).

Foto: Moravskoslezský kraj

Ověřte si jízdní řád svého spoje před tím, než vyrazíte

„Opět platí doporučení, aby si lidé své spoje ověřili, než kamkoliv vyrazí. Uznávám, že tyto změny cestujícím přinášejí určité nepohodlí, ale bylo by velmi nehospodárné nechat jezdit po kraji prázdné autobusy a vlaky,“ řekl náměstek hejtmana kraje Radek Podstawka.

Aktuální informace pro cestující jsou na www.kodis.cz nebo ve vyhledávačích spojení, případně je možné spojení ověřit na Dopravním infocentru ODIS, a to na telefonním čísle 597 608 508.

Výběr článků

Načítám