Hlavní obsah

Víte, jaké technologické trendy změní naši společnost?

Novinky, AG CHEMI GROUP s.r.o.

Bez výroby produktů, zboží a služeb, které zlepšují kvalitu života, nemůže ekonomika a blahobyt národa postupovat a růst. V rozvinutých zemích se ročně vynakládají 3 % HDP na výzkum a vývoj.

Foto: freepik.com / AG CHEMI GROUP

V rozvinutých zemích se ročně vynakládají 3 % HDP na výzkum a vývoj

Článek

V České republice toto číslo nepřesahuje 1,8 %, a proto by se oblast vědy a špičkových technologií měla stát jednou z hnacích sil socioekonomického růstu naše země.

Co je nanotechnologie a co nám umí nabídnout?

Chceme-li si naši výkonnost v sílícím konkurenčním prostředí udržet, musíme mířit na finální výrobu, technologická řešení a služby založené na znalostech. Cílem nesmí být generovat pouze objemy, ale hlavně přidanou hodnotu. Za jedny z hlavních technologií 21. století jsou považovány nanotechnologie, které nabízejí řešení mnoha současných problémů prostřednictvím menších, lehčích, rychlejších a výkonnějších materiálů, komponentů a systémů. Nanotechnologie otevírá nové tržní příležitosti a může rovněž významně přispět k ochraně životního prostředí a zdraví.

Investujte a podílejte se na technologickém pokroku České republiky.Video: AG CHEMI GROUP s.r.o.

Nanomateriály jsou částice, trubice, membrány a další materiály, které se měří v nanometrech. Když přiblížíme a podíváme se na materiály na atomové úrovni, někdy zjistíme, že se chovají zcela jinak a mají úplně odlišné vlastnosti. Použitím těchto znalostí dokážeme manipulovat s jinými materiály na nano úrovni a vytvářet tak super silné a nejmodernější materiály a řešení. Vývojem menších, lehčích, rychlejších a výkonnějších materiálů, konstrukčních částí a systémů nabízí nanotechnologie řešení mnoha současných problémů. To otevírá nové možnosti pro vytváření blahobytu a pracovních míst. Od nanotechnologie se rovněž očekává, že významně přispěje k řešení globálních a ekologických problémů tím, že přinese výrobky a procesy s konkrétnějším využitím, ušetří zdroje a sníží množství odpadů a emisí.

Foto: freepik.com / AG CHEMI GROUP

Nanomateriály jsou částice, trubice, membrány a další materiály, které se měří v nanometrech

Důvěra veřejnosti i investorů je rozhodující pro rozvoj a úspěšné využívání nanotechnologií

Finanční sektor bude hrát klíčovou roli při přenosu technologických znalostí z výzkumných centů do průmyslu a na trhy. Pro vývoj nových produktů a procesů a také pro pronikání na nové trhy jsou zapotřebí značné investice, zejména v počáteční fázi. Tyto překážky může pomoci překonat užší spolupráce mezi finanční komunitou a nanotechnologickými společnostmi.

Investujte a podílejte se na technologickém pokroku České republiky.

Česká společnost AG Chemi Group se více než 5 let věnuje výzkumu a vývoji řešení na bázi nanotechnologií. Současně patentuje své dvě inovativní technologie nanostrukturování polymerů a také letos realizuje výzkumné nanocentrum v ČR.

To je zároveň příležitost pro vás – výstavbu zmíněného nanotechnologického centra a výrobních linek nanostrukturování polymerů se společnost AG Chemi Group s.r.o. rozhodla financovat i pomocí veřejně dostupných dluhopisů s ročním úrokem 6,8 %. Velkou výhodou je fakt, že úroky vám budou vypláceny každý měsíc. V kalkulačce na stránkách firmy si můžete snadno spočítat, kolik vám vaše investice vydělá, a zjistíte i výši měsíční splátky, kterou obdržíte.

Více podrobností o investici se dozvíte přímo na stránkách AG Chemi Group.

Foto: freepik.com / AG CHEMI GROUP

Česká společnost AG Chemi Group se více než 5 let věnují výzkumu a vývoji řešeni na bázi nanotechnologií

Výběr článků

Načítám