Hlavní obsah

Venkovní sauna mi pomáhá žít zdravější a šťastnější život, říká Lumír Olšovský

Novinky, SaunaSystem s.r.o.

Saunování v přírodě má prý na lidský organismus dvojnásobné pozitivní účinky. Že na tom něco bude, potvrzuje i držitel ceny Thálie, herec Lumír Olšovský. Nahlédněte na terasu jeho bytu, kam si pořídil novou venkovní saunu. Z ní má překrásný výhled na Prahu a navíc mu sauna pomáhá posilovat imunitní systém, načerpat síly a zapomenout na starosti.

Foto: SaunaSystem s.r.o.

Sauna rozšiřuje obytný prostor a svým umístěním naproti oknu obývacího pokoje vytváří mikrosvět pohody a úplného soukromí.

Článek

Více zážitků a více prostoru. Kombinace voňavého dřeva, horkého vzduchu a pohledů do okolní krajiny je u venkovní sauny nepřekonatelná.

Proč jsou venkovní sauny čím dál oblíbenější? 

Výhodou venkovní sauny jsou rozměry. Vždyť na zahradě nebo na terase máte místa habaděj. Saunu si naplánujte tak velkou, jak chcete a jak peněženka dovolí. Jiné omezení neexistuje.

Při venkovním saunování se nikdy nebudete nudit. Venku se totiž stále něco děje.

V létě poslouchejte zvuky okolní přírody nebo kapky deště jemně bubnující na plechovou střechu sauny. V zimě pozorujte pomalu se snášející vločky a užívejte si dokonalé ticho, sem tam přerušené krátkým zasyčením vodní páry na rozpálených saunových kamenech.

Barevné západy slunce nebo šumění větru ve větvích okolních keřů si můžete užívat po celý rok. Zavřete dveře sauny a ty se jemně zacvaknou do magnetického zámku. Posaďte se a opřete o anatomické opěrky.

A alespoň na chvíli zapomeňte, že existuje okolní svět.

Foto: SaunaSystem s.r.o.

Když jste v roztopené sauně, co je venku, vás v tu chvíli nezajímá. Čas během saunování plyne pomaleji.

Život bez chřipek a nachlazení

Vlastní sauna byla celoživotní sen Lumíra Olšovského. Poprvé ho vzal do sauny jeho tatínek, ještě před tím, než začal malý Lumír chodit do školy. Od té doby se saunuje pravidelně – po celý rok i v létě.

S nadsázkou o sobě říká, že jediný sport, kterému se po celý život aktivně a pravidelně věnuje, je chození do sauny. Přesto býval od malička málo nemocný, je stále fit a zdravý. Vyhýbají se mu chřipky i častá nachlazení. Tvrdí, že za jeho zdravým kořínkem je pravidelné saunování.

Je prokázáno, že saunování je nejen dokonalý způsob relaxace, ale horké prostředí sauny má pozitivní vliv na lidský organismus i psychiku.

Nahlédněte na terasu Lumíra Olšovského a poslechněte si, proč se rozhodl pro venkovní saunu.Video: SaunaSystem s.r.o.

Do venkovní sauny kompromisy nepatří 

Finská sauna Lumíra Olšovského vychází z modelové řady venkovní sauny Native české společnosti SaunaSystem. Rozměry jsou 230 x 180 centimetrů, což umožňuje pohodlné saunování 2–4 osob.

Vnitřek sauny je obložen kanadským jedlovcem, lavice jsou ze světlého dřeva africké vrby abachi, které nikdy nepálí. Saunová kamna EOS Thermat 9 kW se starají o teplo, ovládaná jsou pomocí regulace EOS Econ D4.

Foto: SaunaSystem s.r.o.

Další sauny společnosti SaunaSystem si můžete prohlédnout a nezávazně vyzkoušet v jejich showroomu v Praze – Uhříněvsi.

Rozmarům venkovního počasí dobře odolává vnější obklad sauny ze širokých cedrových palubek napuštěných teakovým olejem.

U každé venkovní sauny je nejdůležitější kvalitní materiál, technologie, konstrukce, provedení detailů a důkladná izolace stěn, stropu i podlahy. Což při stavbě sauny svépomocí těžko docílíte.

Jistější je nechat stavbu venkovní sauny odborníkům. Jen tak budete se svojí saunou spokojeni i po letech, stejně jako Lumír Olšovský.

Výběr článků

Načítám