Hlavní obsah

Tipy, kam vyrazit na prodloužený víkend do Braniborska

Novinky, Německá turistická centrála

Braniborsko, region ležící kolem Berlína, nabízí spoustu příležitostí k pobytu v přírodě i ke sportování: Ať už pěšky, na kole nebo na kánoi. Přinášíme Vám několik tipů, jak si užít podzimní atmosféru v Německu. Třeba na stezce korunami stromů v Beelitz Heilstätten, která je ideální pro rodinný výlet.

Foto: Fotoarchiv TMB S. Lehmann

Stezka korunami stromů

Článek

Fläming: Objevte trasu Bergmolchwanderweg

Máme pro vás ingredience pro úspěšnou rodinnou pěší túru: Trasu Bergmolchwanderweg s délkou 14 km, kterou můžete překonat za 4 až 5 hodin. Na cestě se mohou turisté všech věkových kategorií těšit na velkou rozmanitost přírody. Aktivní cestovatelé zažijí nejen flóru a faunu, ale i hradní romantiku na hradě Rabenstein. Spolu s hradem Eisenhardt v Bad Belzigu a hradem Wiesenburg je součástí hradního trojúhelníku zvaného Hohen Fläming. Dnes se z něj stala ubytovna s restaurací. Z 30 metrů vysoké tvrze na vás čeká krásný výhled na krajinu Fläming, kterou formovala doba ledová.

Foto: Burg Rabenstein

Hrad Rabenstein

Na trase je postaráno také o fyzickou pohodu: Čeká na vás mnoho možností, kde se zastavit pro něco k snědku: např. přímo na hradě Rabenstein. Na konci celé trasy je pro malé hosty připraveno dobrodružné hřiště k otestování jejich zbývajících sil.

Foto: TVFLaeming

Hrad Rabenstein

Tato trasa je pojmenovaná po čolkovi horském. Zřejmě je však neuvidíte, neboť jsou aktivní v noci. Ale nemusí vás to mrzet. Cesta sama o sobě je krásná a stojí za to. Více informací naleznete zde: https://www.brandenburg-tourism.com/poi/flaeming/hiking-tours/bergmolchwanderweg-walking-trail/

Relax v Braniborsku: lázně Haveltherme a jezero Schwielowsee 

Foto: Fotoarchov TMB

Trasa kolem jezera Schwielowsee

Proč nespojit podzimní túru s celkovou relaxací? V Postupimi je to jednoduše možné. Pokud nechcete prozkoumávat město, vydejte se na túru kolem jednoho z nejkrásnějších Havelských jezer (Havelsee) poblíž Postupimi - jezera Schwielowsee. Okružní trasa dlouhá 14 kilometrů je dobře značená a nachází se na ní mnoho míst k odpočinku.

Foto: Havel Therme GmbH

Poolbar

A pak zrelaxujte v nových lázních Haveltherme. Nachází se přímo u jezera Zernsee a jsou navrženy v maursko-andaluském stylu. Centrálním bodem je oblast s vnitřními a venkovními termálními bazény. Hostům je dále k dispozici dvanáct saun a široká škála lázeňských zařízení. Rodinnou zábavu ve vodě nabízí sportovní a rodinný bazén s vodními atrakcemi. O pohodu návštěvníků se postará bar u bazénu a restaurace se 120 místy k sezení.

Další inspiraci nejen na prodloužený víkend v Braniborsku naleznete zde: https://www.brandenburg-tourism.com/

Výběr článků

Načítám