Hlavní obsah

Střešní krytina, která splňuje požadavky dnešní doby

Novinky, Cembrit

Obecně je známo, že střecha dům nejen ochraňuje, ale také zdobí. Nesmíme ale zapomenout na správnou funkci střechy a její trvanlivost. Vláknocementová střešní krytina Cembrit je lehká, odolná a zvládne i dost náročné horské podmínky. Navíc je vhodná i pro instalaci fotovoltaických a solárních panelů pro stávající i nové střechy.

Foto: Cembrit

Vláknocementová střešní krytina Cembrit

Článek

Pro výběr krytiny je jednoznačně důležitý sklon střechy, její tvar a členitost. Dalším důležitým kritériem výběru je váha krytiny, tedy jak hodně zatíží střešní krov. Únosnost krovu nás může při výběru omezit zejména při rekonstrukcích. V případě novostaveb může vhodná volba střešní krytiny ovlivnit již samotný návrh krovu a při využití lehké krytiny může být i krov lehčí, vzdušnější a v neposlední řadě také levnější.

Lehká vláknocementová střešní krytina se výborně uplatní při rekonstrukcích všech starších střech, včetně těch, které se nachází na památkově chráněných objektech, když starší krov již neunese těžkou skládanou krytinu. Vláknocement je zcela bezúdržbový stavební materiál vyrobený z přírodních surovin, cementu, vody a minerálních vláken. Díky svému složení je zcela nehořlavý, lehký, odolný proti plísním, houbám a škůdcům.

Díky svým dobrým vlastnostem, mezi které vedle její malé hmotnosti patří paropropustnost, dobrá zvuková izolace a tvarová flexibilita při montáži, i díky svému čistému designovému vzhledu si nachází stále větší místo na střechách moderních novostaveb, ať se již jedná o klasické domy nebo dřevostavby.

Foto: Cembrit

Vláknocementová střešní krytina Cembrit

V neposlední řadě tomu jistě přispívá i fakt, že se krytina vyrábí z čistě přírodních materiálů a je plně recyklovatelná.

Původně se vláknocementová střešní krytina začala vyrábět jako náhrada za přírodní břidlici. Dnes se již můžeme setkat s celou škálou tvarů i barev šablon.

Nejklasičtější je Česká šablona, která se vyrábí také v zesílené tloušťce (typ Horal), je vhodná do náročnějších klimatických podmínek ve vyšších horských polohách. Tato tradiční krytina se dokáže přizpůsobit velmi modernímu designu rodinných domů a chat. Cembrit ovšem nabízí i různé jiné druhy vláknocementových skládaných krytin, které můžete najít na webových stránkách.

Vzhledem k energetické krizi, která otřásá Evropou a celým světem, se logicky zvyšuje počet dotazů, zda lze na střešní krytinu Cembrit nainstalovat fotovoltaické (FVE) a solární panely. Lze, instalace ovšem musí být v souladu s naším montážním návodem a musí být provedena erudovanou realizační firmou.

Při dodržení montážních postupů a použití správného materiálu a příslušenství mají vláknocementové krytiny dlouhou životnost a jsou vhodné pro instalaci fotovoltaických panelů bez obav z poškození.

Foto: Cembrit

Vláknocementová střešní krytina Cembrit

Více informací o výrobcích z vláknocementu naleznete na stránkách společnosti www.cembrit.cz, nebo se s vaším dotazem můžete obrátit přímo na naše regionální manažery. Cembrit a.s.

Výběr článků

Načítám