Hlavní obsah

Six Sigma vám pomůže udržet konkurenceschopnost

Komerční článekTAYLLORCOX

Dynamická doba klade obrovský tlak na efektivní štíhlou výrobu, ale i procesy. Six Sigma nabízí nejenom to, ale i zefektivnění a zvýšení výkonu u stávajících zdrojů. Metodika je stále více viditelná i na projektech mimo výrobu.

Foto: TAYLLORCOX

Six Sigma Job | Zvýrazněte své CV žádanou certifikací

Článek

Absolventi se shodují, že jim metodika zvyšování výkonu a zeštíhlování procesů Six Sigma pozitivně ovlivnila kariéru. Už jen samotný fakt, že do svého CV, nebo LinkedIn profilu přidáte tuto mezinárodně respektovanou certifikaci, dáváte najevo všem v okolí, že pracujete na svých manažerských a analytických schopnostech.

Odkud Six Sigma pochází a proč je tak úspěšná?

Metodika Six Sigma byla založena v roce 1986 inženýrem Billem ve spol. Motorola. Jeho cílem bylo zlepšení řízení a efektivity. Tento manažerský přístup je založený na statistických metodách, kontroly kvality atd.. Postupně byl vylepšen o Plan Do Check Act (PDCA) model.

Argumenty pro Six Sigma certifikaci

Díky certifikaci prokážete znalosti procesů a technik, které se používají pro zlepšování a zeštíhlování procesů.

Foto: TAYLLORCOX

LEAN DMAIC

Absolventi se shodují, že jim metodika zvyšování výkonu a zeštíhlování procesů Six Sigma pozitivně ovlivnila kariéru.

Už jen samotný fakt, že do svého CV, nebo LinkedIn profilu přidáte tuto mezinárodně respektovanou certifikaci, dáváte najevo všem v okolí, že pracujete na svých manažerských a analytických schopnostech.

Principy Six Sigma a Lean jsou přitom využívané napříč odvětvími po celém světě.

Úrovně certifikace řazené od nejjednoduššího.

Six Sigma Intro

Manažerský úvod do principů, procesů, statistiky a manažerské analytiky. Osvojíte si základní koncepty. Jde o 1/2denní průřez bez certifikační zkoušky.

Six Sigma Yellow Belt

Vás naučí používat metodiku projektově. Budete znát postupy a principy kde, jak a proč využít Six Sigma metodiku pro zvednutí efektivity, nastavení štíhlého řízení (lean) a navíc dokážete využít standard pro řešení problémů.

Six Sigma Green Belt

Na této úrovni už budete s přehledem ovládat pokročilou analýzu a proaktivně identifikovat / řešit problémy, které mají negativní vliv na kvalitu. Manažeři s certifikací Green Belt jsou obvykle vedoucí pracovníci, kteří vedou projekty. Nebo pomáhají svým ředitelům (black belt) při shromažďování a analytice dat.

Six Sigma Black Belt

Černý pás mají profesionálové, experti středního a vyššího managementu. Poskytují podporu a školení nižších levelům, koordinují vedoucí pracovníky. Pomáhají formovat strategii, rozvíjet klíčové oblasti, optimalizovat procesy.

Jaké přínosy má Six Sigma certifikovaný manažer pro organizaci?

Uvádíme nejčastější důvody organizací, které hledají kandidáty se znalostí Six Sigma.

Více informací o platech, přínosech pro organizaci a pro manažery naleznete na

Výběr článků

Načítám