Hlavní obsah

Sedm faktů o prověřování historie aut. Překvapí vás?

Novinky, Cebia

Myslíte si, že o prověřování historie aut víte všechno, nebo jste naopak úplný laik? Zkuste si ověřit, zda vás přece jen něco nepřekvapí, a v případě, že si chcete koupit ojeté auto a o prověřování nic nevíte, čtěte pozorně.

Díky Cebia zjistíte skutečný rozsah škody

Článek

Prověřením historie ojetého auta můžete odhalit havárie a poškození, stočený tachometr, skutečný rok výroby, skutečný původ, výbavu dle výrobce, jak bylo vozidlo v minulosti inzerované, zda není odcizené či zatížené leasingem a řadu dalších důležitých informací. Často můžete vidět i fotografie vozu po havárii či z dřívější i současné inzerce. Informace, na kterých se podílejí pojišťovny, značkové i neznačkové autoservisy, policie, prodejci vozidel a další významné zdroje, můžete získat u české firmy Cebia na www.cebia.cz. Prověření vozu je online a informace získáte během několika málo minut. Než se však do toho pustíte, podívejte se na následujících sedm důležitých faktů o prověřování a zjistěte, co od prověření auta čekat a jak správně získané informace číst.

1.   Základní informace jsou dostupné zdarma

Cebia nabízí zdarma základní přehled dostupných informací. Možná se ptáte, k čemu je to dobré, když za detailní informace musíte zaplatit. Díky přehledu informací zdarma ale vždy dopředu víte, za jaké množství informací a z jakého období platíte. U Cebia se vám nestane, že zaplatíte a zjistíte, že o autu nic neví, s čím se však můžete u některých jiných firem setkat. Množství dostupných informací je pro vás navíc důležité k posouzení toho, zda má vůz transparentní historii, anebo ne.

Fotografie dokumentující poškození vozu najdete v systému Autotracer od Cebia

2.     Každé vozidlo má digitální stopu, ne však stejně velkou

Rozsah velikosti digitální stopy se u jednotlivých aut liší. Jinak řečeno – ke každému vozidlu je dostupné jiné množství informací z jeho historie. U některých aut tak můžete zjistit jen základní informace od výrobce jako je výbava apod., které vám ale neřeknou nic o najetých km, servisování vozu či případných haváriích. V takovém případě nechte auto zkontrolovat v nezávislém servisu. A pamatujte, že u Cebia se dozvíte rozsah dostupných informací dopředu a nestane se vám, že si nevědomky koupíte prověření historie vozu, ke kterému nejsou dostupné prakticky žádné záznamy. Věděli jste, že je Cebia česká firma, která pomáhá motoristům bojovat proti podvodům už 30 let? Jen díky tomu ji můžete v případě problémů či pomoci kdykoli jednoduše kontaktovat.

3.     Cena za prověření vozu dosahuje jen 0,02 % průměrné ceny ojetého auta

Konkrétní informace, jako je například průběžný stav najetých kilometrů, servisní záznamy a záznamy o haváriích, skutečný rok výroby či skutečná země původu, se zdarma nedozvíte. Věděli jste ale, že cena za prověření odpovídá jen 0.02 % průměrné ceny ojetého auta? Ušetřit díky tomu ale můžete až stovky tisíc korun za havarované auto, auto se stočeným tachometrem atd. A věděli jste, že jen u Cebia platíte podle toho, kolik je o autě dostupných informací? Pokud je o autě dostupných méně informací, zaplatíte ještě méně!

Reálný záznam o havárii ve výpisu historie vozu od Cebia

4.       Auto se dá prověřit už ve 20 zemích světa

Záznamy z historie aut, které má Cebia k dispozici, pocházejí z 20 zemí světa. Nejvíce informací se vztahuje k evropským zemím a zejména k Německu, neboť právě odtud se k nám nejvíce dovážejí auta.

5.     K prověření auta slouží více než 1 300 000 000 záznamů

Množství dostupných informací stále narůstá a už nyní má Cebia k dispozici 1,3 miliardy záznamů o ojetých autech, z toho stovky tisíc záznamů ze zahraničí. Data poskytují pojišťovny, autorizované i neautorizované servisy a pneuservisy, prodejci vozidel a autobazary, výrobci a importéři, policie, leasingové a finanční instituce, inzertní a aukční portály, stanice technických kontrol a řada dalších subjektů.

Reálný záznam o havárii ve výpisu historie vozu od Cebia

6.     Díky prověření historie auta můžete ušetřit desítky, ale i stovky tisíc korun

Zkuste investovat pět set korun a získat zpátky desetitisíce! Že je to nemožné? V případě prověření historie auta se vám něco takového stát může. Díky získaným informacím si nekoupíte předražené auto se stočeným tachometrem (33 % aut na trhu), zatajenou havárií (90 % havárií se zatajuje nebo o nich prodejci nevědí), falešnou zemí původu (20 % dovezených aut, a pozor – falšuje se i český původ), odcizené či omlazené auto nebo například zatížené leasingem. Buď si můžete u prodejce vyjednat slevu, nebo se rovnou poohlédnout po jiném autě, které nebude vykazovat žádné nekalé praktiky. Nejde přitom jen o to, kolik ušetříte tím, že si nekoupíte předražené auto, ale také ušetříte za neočekávané náklady na údržbu. Například stočený tachometr zdražuje auto při prodeji v průměru o 20 %, stejnou částku si pak vyžádá neočekávaná údržba v následujících letech. Pokud při prověřování zjistíte, že je auto v pořádku, pak jste za pár stokorun získali dobrý pocit z koupě a dost možná i klidné spaní.

Reálný záznam o najetých km ve výpisu historie vozu od Cebia. Zde ukazuje na to, že vozidlo nemá stočený tachometr

7.     Zkontrolovat, zda se nejedná o nelegálně předělané vozidlo, můžete i sami

Ano, můžete, ale jen s podrobným návodem. Nejpodrobnější návod na trhu vám k prověření identifikátorů vozu dá Cebia, u které si případně můžete objednat i fyzickou kontrolu identifikátorů vozidla s garancí. Díky prověření identifikátorů se můžete dozvědět, zda auto nebylo sestavené ze dvou vozů či mu nebyly pozměněné identifikátory proto, aby se zakryla krádež vozu.

Reálný záznam o stáří a původu vozidla ve výpisu historie vozu od Cebia

Historii aut prověřujte online na www.cebia.cz. Výsledky prověření máte do pár minut.

K prověření historie vozu potřebujete znát jen jeho VIN kód.

Máte dotazy? Pište nám na autotracer@cebia.cz

Výběr článků

Načítám