Hlavní obsah

Sazka podporuje dětský sport. Dětem z domovů darovala kola, sportovním klubům přispěla stovky tisíc

Novinky, Sazka

Společnost Sazka je dlouhodobým partnerem českého sportu a vedle podpory například olympijských her nezapomíná ani ty, pro které je pohyb hlavně zábava. Včetně těch nejmenších. Česká loterní jednička se letos také stala partnerem hned třech významných cyklistických závodů.

Foto: Sazka

Sazka podporuje dětský sport! Dětem z domovů darovala kola, sportovním klubům přispěla stovky tisíc.

Článek

Jedním z nich je Závod míru juniorů, který po vynucené roční pauze proběhl v tomto roce už po devětačtyřicáté. V rámci vyhlášení vítězů pak Sazka předala do Dětského domova Litoměřice 7 BMX kol a 7 helem. Dar předal dětem a ředitelce domova generální ředitel Sazky Aleš Veselý, a to před vyhlášením vítězů závodu v neděli 29. srpna v Terezíně.

„Chceme rozhýbat české děti.“ 

„Naším cílem je rozhýbávat české děti, proto jsme se v rámci všech závodů, které sponzorujeme, rozhodli zároveň i darovat jízdní kola tam, kde jsou nejvíce potřeba – do dětských domovů v místě konání závodů. Cyklistika je úžasný sport, který děti baví. Nás zase baví dělat jim radost,“ řekl k daru generální ředitel Sazky Aleš Veselý.

Ředitelka Dětského domova Litoměřice Radka Badinková měla z kol spolu s dětmi velkou radost. „Nedostatek sportovního vybavení trápí snad všechny dětské domovy. Za freestylová kola jsme proto velmi vděční. Děti se na nich vyřádí i v rámci našeho areálu,“ popsala, jak si BMX kola děti užijí, Radka Badinková.

300 000 Kč pro sportovní kluby 

Na sportování dětí ale zamířily ještě další finanční prostředky, které Sazka věnovala. V rámci akce s názvem Olympijská tečka za prázdninami proběhlo setkání zaměstnanců Sazky a jejich dětí s tokijskými olympioniky. Na ní předala Sazka sportovcům šeky v celkové hodnotě 300 000 Kč.

Kromě gymnastky Anety Holasové a dráhového cyklisty Tomáše Bádka dorazili tři medailisté: střelec Jiří Lipták, vodní slalomář Lukáš Rohan a šermíř Alex Choupenitch. Každý z nich dostal šek na 100 000 Kč, o jehož směřování za dětským sportem mohl sám rozhodnout.

Alex Choupenitch a Lukáš Rohan budou peníze od Sazky směřovat do svých „rodných“ klubů. Alex do brněnského prvního oddílu šermu a Lukáš vodním slalomářům USK Praha. Jiří Lipták prozradil, že financování střelby není tak problematické. Proto šek na částku 100 000 Kč pošle malému fotbalovému klubu TJ Rajhradice, který se nachází v okolí jeho bydliště.

Sport v okolí motivuje k pohybu malé i velké 

Sazka má také celou řadu dalších projektů, které malé i velké motivují k pohybu. Jedním z nich je Sport v okolí, kde najdete kluby i sportovní akce nedaleko vašeho bydliště. Je tu ale také celá řada článků a tipů na sportování, třeba aktivity, které vytvořili přední čeští sportovci.

Přemýšlíte, jak strávit aktivní víkend? Tipy najdete na webu Sport v okolí na tomto odkazu.

18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Výběr článků

Načítám