Hlavní obsah

Okopírujte dovednosti úspěšných projektových manažerů

Novinky, TAYLLORCOX

Projekty v červených číslech? Nákladné upgrady starých produktů? Posunování odložených termínů? Výstupy projektu neodpovídají zadání? Rizika jsou obrovská? Jak mám řídit projekty, když jen hasím problémy?

Foto: TAYLLORCOX

Projektová simulace učí prakticky řídit projekty

Článek

Protože 70% projektů končí špatně 

Aktuální reporty o stavu projektů stále vykazují, že až 70% projektů nedodrželo plánovaný harmonogram, rozpočet, nebo nedostálo požadované kvality a očekávaných výsledků.

Teorií proti selhání v projektu? Ani náhodou

Cílem klasických kurzů je prokázání znalostí (certifikát), ne schopností (úspěšný projekt).

O teoretické přípravě svědčí obrovské množství certifikací, kterými se pyšní absolventi. Ale přesto všechno je aplikace těchto znalostí mizivá, jak ukazují statistiky neúspěšných projektů.

Foto: TAYLLORCOX

Projektová simulace učí prakticky řídit projekty

Gamifikace, resp. simulace reálného projektu v bezpečném “virtuálním” prostředí Manažerské simulace odbourávají zbytečné a neproduktivní aktivity a naopak se snaží nalézt ty principy a metodické postupy, pomocí kterých si všichni zainteresovaní v projektu dokážou nalézt nejlepší cestu (variantu, způsob) a kontinuity činností vynaložených v projektu.

Čím víc omylů, přešlapů a negativních zkušeností si v simulaci prožijete, tím víc vás to v praxi ochrání před zbytečnými chybami. Pokud to myslíte se zlepšením projektového řízení vážně, tohle je ta pravá cesta.

Výsledkem simulace je minimalizace chaosu, neporozumění, rychlejší dodání výstupů, zamezení plýtvání v rozpočtu a mnohem lepší transparentnost projektu jako takového.

Foto: TAYLLORCOX

Projektová simulace učí prakticky řídit projekty

V simulaci se nemusíte bát udělat upřímnou chybu. Je potřeba selhat. Prožít si chyby. Co nejvíce chyb. Rychle se z nich poučit a už je neopakovat

Přesně tohle je nový trend ve vzdělávání. Klasické teoretické kurzy pomalu, ale jistě vymírají. Stále mají své příznivce a evangelisty v podobě trenérů, jejich počet však stále klesá.

Manažeři chtějí, aby si jejich lidé prožili neúspěch. Ale ideálně v simulovaném bezpečném prostředí, kde selhání nenapáchá organizaci žádné škody.

Simulaci lze využít nejenom k testování teorie v praxi, ale také jako prostředek pro zlepšení kultury projektového řízení, natavení pravidel, principů metodiky, nebo i jako audit efektivity projektové kanceláře.

Foto: TAYLLORCOX

Projektová simulace učí prakticky řídit projekty

Díky tomu si tyto "negativní zkušenosti" a související dopady na harmonogram, rozpočet, kvalitu a spokojenost s výstupy můžete prožít a poučit se z nich v bezpečném prostředí simulace.

A to vše za 1 den. Nikoliv za týdny, nebo měsíce bolestivých situací a frustrace na živých projektech, kde není cesta zpět a dopady mohou být fatální.

Jaké jsou přínosy simulace pohledem absolventů?

Jaké jsou přínosy simulace pohledem absolventů? •    Předvedli si veškerou teorii v praxi

Jaké jsou přínosy simulace pohledem absolventů? •    Předvedli si veškerou teorii v praxi •    Zvýšili výkonnost projektového týmu

Jaké jsou přínosy simulace pohledem absolventů? •    Předvedli si veškerou teorii v praxi •    Zvýšili výkonnost projektového týmu •    Pochopili všechny projektové role, odpovědnosti, závislosti

Jaké jsou přínosy simulace pohledem absolventů? •    Předvedli si veškerou teorii v praxi •    Zvýšili výkonnost projektového týmu •    Pochopili všechny projektové role, odpovědnosti, závislosti •    Objevili obrovské množství skrytého potenciálu v našem týmu

Jaké jsou přínosy simulace pohledem absolventů? •    Předvedli si veškerou teorii v praxi •    Zvýšili výkonnost projektového týmu •    Pochopili všechny projektové role, odpovědnosti, závislosti •    Objevili obrovské množství skrytého potenciálu v našem týmu •    Vyzkoušeli si využití metodiky PRINCE2, Agile a SCRUM v reálných situacích

•    Všechny chyby a rizika, na kterých se učí jsou v simulovaném, ne reálném    prostředí

Simulace byznys projekt managementuVideo: TAYLLORCOX

Výběr článků

Načítám