Hlavní obsah

Milovníci kostiček pracují v kladenské továrně LEGO i dvě desetiletí

Novinky, LEGO

O tom, jaké je to pracovat pro slavnou dánskou společnost, která pravidelně získává ocenění za nejlepšího zaměstnavatele v regionu, se rozpovídali dva dlouholetí zaměstnanci Libor a Hanka. Čím je továrna na nejznámější kostičky světa dostala?

Foto: LEGO Production

Automatizovaný sklad v továrně LEGO na Kladně

Článek

Spolupráce napříč celým světem

V továrně LEGO se na lidi nezapomíná. Své o tom ví i Libor Udržal, jehož příběh začal před více než 20 lety. Stal se jedním z prvních zaměstnanců nově vznikající kladenské továrny. Za tu dobu vystřídal různé pozice a se společností LEGO Group se podíval i na druhou polokouli.

 „Zpočátku jsme byli taková rodina složená z modelářů a pár lidí ve vedení. S tím, co představuje výrobní závod dnes, se to nedá srovnat. I když za ta léta přibylo nejen nás, ale i budov a strojů, pořád si držíme atmosféru a rodinné prostředí,“ vzpomíná Libor na své začátky.

Růst a rozvoj jsou priority

Jako vedoucí týmu měl Libor na starost rozvoj lidí, podílel se na zavádění nových technologií ve výrobě. Teď se věnuje jak práci s týmem, tak hledání nových řešení při dodávání produktů. „Pro společnost LEGO je klíčová právě ta rodinná atmosféra, kdy vás nadřízený dobře zná. Pokud máte zájem, hledá s vámi pozici, ve které budete opravdu dobrý,“ přibližuje Libor pracovní podmínky v továrně.

Každý den se Libor setkává s projekty, které jsou něčím zajímavé. Jako nejzajímavější vybírá ten, v jehož rámci cestoval až do Austrálie: „Pro projekt k řadě LEGO Technic Build for Real, kdy z kostiček můžete vytvořit cokoliv reálného, jsme vyrobili z kostek LEGO ovládání, které rozpohybovalo bagr o velikosti desetipatrového domu!“

Foto: LEGO Production

Libor Udržal

Z nováčka až k novinkám

Také Hanka pracuje v kladenské továrně už více než deset let. Za tu dobu prošla zajímavou cestu od pozice operátorky výroby přes trenérku nováčků až k nynější pozici, v rámci které zavádí novinky do výroby.

Kromě rozmanitosti nabízených příležitostí a povýšení ji velmi potěšila i reakce jejích kolegů: „V továrně panuje přátelská a podporující atmosféra, takže moji kolegové byli nadšení, opravdu mi úspěch přáli a dali mi najevo obrovskou podporu a uznání. Snažíme se navzájem opatrovat, zajímáme se o sebe. Naše týmy jsou prostě naše druhá rodina,“ směje se Hanka.

Foto: LEGO Production

Hanka v továrně LEGO na Kladně

O rodinu je vždy postaráno

Stejně jako o pracovní rodinu se společnost LEGO snaží postarat i o Hančinu vlastní. V rámci benefitů totiž zaměstnanci mohou získat příspěvek na péči o osobu blízkou a rizikové životní pojištění. “Zkrátka mám jistotu, že i v těžké situaci společnost stojí za svými lidmi a pomáhá jim,” dodává Hanka.

Chcete být součástí rodiny kladenské továrny LEGO? Chcete zjistit, proč se malá plastová kostička stala fenoménem? Napište nám na prace@LEGO.com nebo zavolejte na telefon 800 111 119. Třeba máme volnou pozici právě pro vás, podívat se můžete tady.

Výběr článků

Načítám