Hlavní obsah

Martin Zounar: Stanovat s Klaudinkou v Praze nás baví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V cestování jsou již sehrané duo. Populární herec Martin Zounar (47) své dceři věnuje veškerý svůj volný čas. Když zrovna nenatáčí nebo nehraje v divadle, odjíždějí sami dva nebo s partou tatínků v zimě na lyže, v létě na kolo nebo k vodě pod stan.

Martin Zouna si oblíbil rakouský Nassfeld

Článek

Proslýchá se, že jste sportovec a máte rád akční dovolené, v kolika letech s Vámi začala jezdit dcera?

Klaudinka od dvou let začala lyžovat, pak zkoušela kolo nejprve s odrážedlem, později jsme přidělali jen šlapky. Na kolech jezdíme pravidelně od března, každý víkend. Od dvou a půl let hraje tenis, jezdí na koni a závodně plave. Na sportovní výlety vyjíždím především já s dcerou, občas vyrážíme na naše spanilé jízdy i s Honzou Čenským. Co se týká zimy, oblíbili jsme si rakouský Nassfeld, který je 630 km od Prahy.

Za chvíli nás čeká jaro, chystáte se s dcerou na kolo?

Ano, začínáme v březnu především v okolí Prahy 5, protože bydlíme na Slivenci. Okolí Vltavy máme proježděné, hlavně směrem ke Štěchovicím, do Řevnic, Dobřichovic.

V létě nejraději stanují v kempu u Berouna

Jak dcera tyhle cyklovýlety zvládá?

Velice dobře, jak jsem již zmiňoval na začátku, je to velká sportovkyně a má hodně aktivit a navíc cestou míváme dostatek pauz na odpočívání.

Kde je Vaše dcera nejšťastnější?

Tam, kde je voda, je ve svém živlu. Co ji v posledních letech baví hodně, a mě taky, je stanování. Sušenky na chroupanou, dobrá nálada a takové ty vlhčené ubrousky jsou pro naše stanování základ. Velice rádi stanujeme v okolí Prahy, kousek od domova. Pravidelně navštěvujeme kemp Velek u Loděnice v okrese Beroun.

Máte s dcerou nějaké „zlepšováky“ na cesty?

Jsem odchovaný starou školou, takže když jedeme na výlet, vítězí krabičky se zeleninou, nakrájená jablíčka, řízky a typicky české sušenky, ty máme nejradši. Spoustu zajímavých tipů na cesty jsem se také dočetl na užitečné stránce vyletyzlate.cz, kterou pravidelně navštěvuji.

Výběr článků

Načítám