Hlavní obsah

Marmaris - Turecko plné barev

Novinky, EXIM tours a.s.

Dosud ne příliš známá a turisty objevená oblast tureckého Marmarisu ukrývá nádherné písčité pláže s průzračným mořem, a zároveň láká k výletům do okolí za starobylými památkami. Překrásné členité pobřeží Marmarisu lemuje zeleň a odlehlé zátoky.

Turecko - Marmaris, katalog Léto 2013, CK EXIM tours, a.s.

Článek

Kromě malých panenských pláží a tyrkysového moře zaujme Marmaris přátelskými obyvateli a skvělou kuchyní připravovaných z čerstvých surovin. Marmaris leží asi 160 km jižně od Bodrumu a 90 km severozápadně od letiště v Dalamánu, na pomyslné hranici mezi Středozemním a Egejským mořem. Z České republiky je letiště Dalamán dostupné přímým letem s CK Exim tours za cca 2,5 hodiny.

Léto a s ním i příznivé počasí pro koupání trvá na Egejské riviéře od května do října. Kouzelné letovisko typické kopci posázenými borovými porosty v sobě harmonicky snoubí všechny dostupné přírodní krásy. Egejská riviéra je navíc velmi odlišná od známější, Turecké riviéry. Je opravdovým přírodním skvostem.

Do rybářské vesničky za zábavou

Ještě před 30 lety zde byla jen malá rybářská vesnička, která se postupně stala oblíbeným prázdninovým letoviskem. Centrum nabízí bujarý noční život – četné bary a kluby se táhnou podél pobřeží od elegantního přístavu až k zálivu v Icmeleru – nedalekém menším letovisku obklopeném horami. Právě do přilehlých zátok Icmeler a Turunc lze zamířit za nádherným koupáním v čistém, tyrkysovém moři s pozvolným vstupem do vody. Příjemnou odpočinkovou atmosféru na prostorných písčitých plážích ocení především rodiny s dětmi. V každém z městeček vždy najdete uličky s několika dobrými restauracemi, kluby a obchůdky.

hotel Marmaris Resort 5*, databáze CK EXIM tours, a.s.

Za jedním ze sedmi divů světa

Městečko Marmaris je také přitažlivé pro svou polohu a vzdálenost od známých antických památek a měst nebo přírodních krás, za kterými se sjíždějí turisté z celého světa. Pokud navštívíte Marmaris, pak by byla velká škoda, kdybyste vynechali jedno z nejznámějších dochovaných antických měst, Efes. Ten proslavil především jeden ze sedmi divů světa – Artemidin chrám ze 6. stol. př. n. l. a Celsovoa knihovna z 2. stol. n. l. Málokdo však ví, že zde po Ježíšově smrti strávila svá poslední léta života i Panna Marie s apoštolem Janem, a že sem putuje každoročně mnoho křesťanských a muslimských poutníků z celého světa, aby uctili jejich památku.

Dalším významným místem, které lze s EXIM tours navštívit v rámci fakultativního výletu je Pamukkale, proslavené zejména krásou přírodní vápencové stěny (cca 3 km dlouhou). Vápencové stěny vznikají asi 14 000 let a jejich minerální prameny, které vyvěraly do nádherných vápencových bazénů, byly využívány po dlouhá staletí jako léčivé lázně. Můžete tu vidět i krásné pozůstatky antického města Hierapolis.

Městečko Dalyan se Želví pláží – Iztuzu – odděluje Středozemní moře od sladkovodní řeky Dalyan. Tuto vyhlášenou oblast navštívil i slavný zpěvák Sting nebo americký herec Dustin Hoffman.

V posledních letech je zvláště oblíbeným odpočinkovým místem záliv Gökova, který je obklopen nádhernými zelenomodrými výběžky, které se tyčí nad blankytně modrou barvou Egejského moře. Uprostřed tohoto zálivu je ostrůvek, který se jmenuje Kleopatřin ostrov, proslavený soukromou sněhobílou písečnou pláží. Tato pláž je vysypaná pískem, navezeným zřejmě z Egypta Markem Antoniem, který nechal tuto pláž vytvořit pro svou milovanou Kleopatru. Z Marmarisu se ale můžete snadno vydat i do sousedního Řecka na ostrov Rhodos.

hotel Marmaris Resort 5*, databáze CK EXIM tours, a.s.

Vaše dovolená v Turecku s EXIM tours:

Vaše dovolená v Turecku s EXIM tours: Turecko – Marmaris, 29.5. – 5.6., letecky, Marmaris Resort 5*, All Inclusive 24 hodin, 14 990,- Kč

Vaše dovolená v Turecku s EXIM tours: Turecko – Marmaris, 29.5. – 5.6., letecky, Marmaris Resort 5*, All Inclusive 24 hodin, 14 990,- Kč Turecko – Marmaris, 29.5. – 5.6., letecky, Munamar Beach Resort 4*, All Inclusive, 13 490,- Kč

Turecko – Marmaris, 29.5. – 5.6., letecky, Özcan 3*, All Inclusive, 11 390,- Kč

Výběr článků

Načítám