Hlavní obsah

Lité podlahové potěry AnhyLevel Thermio přispějí k tepelné pohodě

Novinky, CEMEX Czech Republic, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tepelná pohoda je nejen subjektivním pocitem, ale i objektivně měřitelnou veličinou, kterou ovlivňuje řada faktorů. V případě podlahového topení je zásadní nejen volba finální krytiny, ale především volba nosné podkladní vrstvy, v níž je podlahové vytápění uloženo.

Speciální litý podlahový potěr AnhyLevel

Článek

Nejlepších parametrů tepelné vodivosti na evropském trhu v současné době dosahuje novinka společnosti CEMEX, speciální litý podlahový potěr AnhyLevel Thermio.

Lité samonivelační potěry jsou trendem současnosti. Kromě kvalitního výsledku, kdy např. eliminují řemeslné chyby tím, že se samy rozlévají do dokonalé roviny, znamenají i značnou úsporu času díky rychlosti a jednoduchosti zpracování. „V dnešní době se lité potěry řadí mezi nejspolehlivější podlahové technologie,“ říká Daniel Šmíd, specialista na podlahy ze společnosti CEMEX. Vytvoří trvale pevný, nosný a perfektně rovný podklad pro pokládku jakékoli podlahové krytiny. Nejpoužívanějšími jsou lité podlahové potěry AnhyLevel (potěr na bázi síranu vápenatého – anhydrit) a CemLevel, což je speciálně modifikovaný cementový potěr.

Lité potěry vytvoří pevné a rovný podklad pod krytinu

Anhydritové i cementové lité potěry se vyznačují tvarovou stabilitou a vysokou finální pevností. Hodí se pro novostavby, ale i rekonstrukce, kdy v případě výškového omezení nebo potřeby tenkovrstvého vyrovnání stávajících podkladů investor i projektant ocení možnost redukovat tloušťku potěru až na 25 mm (platí pro AnhyLevel Thermio).

AnhyLevel Thermio

Redukcí tloušťky je sníženo zatížení podlahových izolací až o polovinu (např. plocha 20 m2 potěru je odlehčena až o 1,5 t). Prohříván podlahovým vytápěním je tak výrazně menší objem materiálu, tím je dosaženo optimálního poměru tepelné akumulace a dynamiky provozu.

Výběr na míru stavbě

Lité potěry AnhyLevel a CemLevel vyrábí na svých betonárnách po celé ČR společnost CEMEX. Pro realizace v trvale vlhkých prostorách, jako jsou třeba, bazény, garáže, sklepy či exteriér obecně, je vhodnější CemLevel. Anhydritový potěr minimálně podléhá klimatickými vlivům a vyniká dlouhou dobou pro zpracování. Vlastnosti AnhyLevelu umožňují provádět rychlé a intenzivní vysušování.

Potěr s nejlepší tepelnou vodivostí na evropském trhu

I když oba materiály jsou pro podlahové vytápění vhodné, vylepšený anhydritový potěr AnhyLevel Thermio byl vyvinut právě pro podlahy s teplovodními nebo elektrickými topnými systémy a má nejlepší tepelnou vodivost na evropském trhu – hodnota dosahuje až 2,5 W/m.K., což zaručuje 2,5x rychlejší prostup tepla než u klasické mazaniny. Díky mimořádně vysoké tepelné vodivosti AnhyLevel Thermio zajišťuje rychlejší předávání tepla do prostoru, jinými slovy místnost rychleji vytopíte s použitím menšího množství energie.

Úspora energie dosahuje cca 8 %, protože se používá topná teplota o 3 až 5 °C nižší a topný nebo chladicí cyklus je mnohonásobně kratší. Další úspory přináší možnost zvýšení tloušťky tepelné izolace o 20-40 mm (právě na úkor nižšího potěru), takže tepelné ztráty do podkladu jsou nižší. Neocenitelným přínosem je ale samozřejmě tepelná pohoda, základ komfortního bydlení.

Stránky www.podlaha.cz poradí i s řemeslníky

Nezapomínejme, že i špičkový materiál potřebuje k dokonalosti stejně kvalitního řemeslníka, proto byly spuštěny stránky www.podlaha.cz, které kromě kompletních služeb spojených s problematikou podlah a výběrem vhodných materiálů nabízejí i prověřené realizační firmy. Na webu si navíc díky kalkulátoru můžete také okamžitě provést on-line výpočet orientační ceny lité podlahy.

Výběr článků

Načítám