Hlavní obsah

Léto v chládku aneb Jak vybrat správnou klimatizaci

Novinky, Pražská energetika

Správně vybraná klimatizace může přijít vhod nejen v létě, ale i v zimě. Proč byste si měli pořídit klimatizaci pro spokojenější bydlení, jakou vybrat do bytu či do domu a že vám může přinést i další výhody, jako čistší vzduch, se dozvíte na řádcích níže.

Foto: Pražská energetika

Mobilní klimatizaci snadno díky kolečkům přemístíte kamkoliv po bytě.

Článek

Víte, že klimatizace umí více než jen chladit?

Hlavním důvodem, proč ji lidé instalují, je komfortní vnitřní teplota. Ale je tu i pár dalších benefitů. Příčinou migrény nebo chronické únavy mohou být i pachy. S dobrou klimatizací však ne! Klimatizace jsou standardně vybaveny prachovými filtry, které odstraňují pachy a ničí alergeny, například roztoče nebo zvířecí chlupy. Můžete je tedy využívat během celého roku.

Kam se hodí mobilní klimatizace?

Je určena do bytů bez balkonu a všude tam, kde není možné instalovat venkovní jednotku. Jde o jednoduché a zároveň komplexní řešení, při kterém se člověk nemusí o nic starat. Hlavní výhodou mobilní klimatizace je, že ji díky kolečkům snadno přemístíte po bytě. Je často také velice tichá a nenarušuje zvukovou pohodu interiéru, nehledě na to, že při instalaci není potřeba žádná montáž.

Foto: Shutterstock.com

Nástěnné klimatizace jsou tiché a vysoce účinné.

Komu lépe poslouží klimatizace nástěnná?

Nástěnná klimatizace je vhodná pro byt s lodžií či balkonem nebo pro rodinný dům, kde je možné nechat provést montáž. Výhodou nástěnné klimatizace oproti mobilní je, že díky malé vnitřní jednotce zabírá jen minimum prostoru. Nástěnné klimatizace jsou tiché a vysoce účinné. V jakékoli místnosti sníží teplotu o několik stupňů během pár minut.

Co je dobré vědět před pořízením?

Při koupi kvalitní klimatizace občas musíme sáhnout hlouběji do kapsy. Právě proto je potřeba vybírat pečlivě. Důležitým faktorem je určení výkonu, jakým by klimatizace měla disponovat. Ten se odvíjí především od velikosti prostoru, který bude ochlazovat. Nesprávně zvolená či používaná klimatizace může být doslova žroutem elektřiny.

Foto: Shutterstock.com

Věděli jste, že klimatizací se dá kromě chlazení i zatopit, čistit vzduch, nebo dokonce zničit bakterie?

Při koupi je dobré zvážit chladicí výkon, průtok vzduchu, spotřebu elektrické energie, náklady na provoz a složení klimatizační jednotky. A konečně také vzhled. Dnes už klimatizace může být i stylovým doplňkem interiéru.

Ano, těch věcí je spousta a jednomu by se z toho mohla zatočit hlava. Aby se vám však hlava nezatočila z vedra, stojí za to nechat si dobře poradit. Pokud zvažujete pořízení klimatizace, obraťte se na PRE. Rádi vám nabídneme specializované řešení včetně servisu a financování. Jsme vám k dispozici na telefonním čísle 267 053 464 nebo nás navštivte v Centru služeb PRE, Jungmannova 747/28.

Výběr článků

Načítám