Hlavní obsah

Konec růžového pekla. Roční zúčtování daně s námi, jednoduše a online

Novinky, RSM CZ a.s.

Rok se chýlí ke konci a blíží se roční zúčtování daně. Každoročně časově i administrativně náročné období, hlavně pro HR a mzdový tým. Zahrnuje četnou komunikaci se zaměstnanci, vysvětlování, jaké dokumenty dodat, urgenci jejich dodání a následnou kompletaci a zadávání do systému. A teď si představte, že si celý proces můžete usnadnit. Ano, jde to!

Foto: RSM CZ a.s.

Skončete s růžovým peklem a vyzkoušejte si správu daňových slev lépe, pomocí aplikace Payminator.

Článek

Ve většině společností je praxe stále taková, že pověřené osoby z personálního oddělení se všemi zaměstnanci každoročně v období od 1. ledna do 15. února vyplňují všemi známé růžové formuláře, tedy Žádost o roční zúčtování, včetně dodání jednotlivých potvrzení ke slevám na daních. Zároveň s nimi vyplní a podepíšou i Prohlášení poplatníka na nový rok. My vám místo toho přinášíme moderní digitální řešení, které veškerou administrativu spojenou s ročním zúčtováním daně vyřeší za vás. V podstatě takové online daně – jednoduše, bez chyb a bez nutnosti fyzického kontaktu a papírování. Své daně zaměstnanec vyřídí odkudkoliv, ve kteroukoliv denní dobu, stačí mít přístup k internetu.

Foto: RSM CZ a.s.

Aplikace Payminator je produktem společnosti RSM CZ a.s.

Aplikace, která je chytrá i jednoduchá zároveň

Naše aplikace Payminator umožní vašim zaměstnancům zadávat online žádosti o měsíční a roční daňové slevy, včetně nahrávání všech potřebných dokumentů a potvrzení. Vše se pak automaticky pošle mzdové účetní, která požadavky zkontroluje, schválí a po schválení přenese do mzdového programu. Žádný tisk, žádné papírování, žádné shánění podpisů.

Schválené daňové slevy se automaticky a se 100% přesností přenesou do výpočtu ročního zúčtování daně. Jednoduše řečeno – o co si zaměstnanec požádá a je mu schváleno, je zúčtováno. Aplikace za vás také zaměstnancům připomíná termíny a upozorňuje je v případě, že jim končí platnost slevy. Zároveň splňuje a hlídá veškeré zákonné limity a řeší daňové rezidenství. Odpadá chybovost a vy navíc šetříte drahocenný čas svých lidí a nemalé finanční náklady. Samozřejmostí je maximální zabezpečení všech dat, jednoduché a intuitivní ovládání a dvě jazykové verze – česká a anglická.

Aplikace pro rok 2021 již obsahuje veškeré novinky, které zahrnují změny především v oblasti:

  • Zvýšení slevy na druhé dítě z 19 404 Kč na 22 320 Kč
  • Zvýšení slevy na třetí a každé další dítě z 24 204 Kč na 27 840 Kč
  • U hypotéčních úvěrů dochází ke změně u osob, které uzavřely hypotéční úvěr/překlenovací úvěr/úvěr ze stavebního spoření po datu 1. 1. 2021. Nově si budou moci odečíst úroky z úvěru pouze do výše 150 000 Kč.

Nezáleží na tom, zda jste malá rodinná firma nebo mezinárodní korporace, Payminator je vhodný pro všechny společnosti. Dejte sbohem papírové verzi ročního zúčtování daně, šetřete svůj čas i zdroje a přesuňte celý proces do online prostoru.

Výběr článků

Načítám