Hlavní obsah

Glasper a Shorter na JazzFestu Brno. Festival představí legendy i dravé mládí

Novinky, jazzfestbrno.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctý ročník festivalu JazzFestBrno během dubna opět nabídne jazzový žánr ve všech jeho nejrozmanitějších podobách.

Robert Glasper je budoucností jazzu

Článek

Jednou z velkých hvězd festivalu je i americký pianista a skladatel Robert Glasper pohybující se mezi světy jazzu a hip hopu. Mladý hudebník si za svoji uměleckou odvahu už vysloužil i prestižní cenu Grammy. „Není to tak, že bych hrál jazz a sem tam si zahrál hip hop. Pohybuju se uvnitř obou žánrů a jsou můj život,“ říká Glasper. Jeho tvorba je zřejmě budoucností jazzu. „Je příležitostí k otevření žánru novým vlivům a hlavně novým posluchačským okruhům, především z řad mladších,“ říká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Desetinásobný držitel ceny Grammy Wayne Shorter (třetí zleva) je nejvíce oceňován za vystoupení se svým kvartetem

Glasper zavítá se svým projektem Experiment do Sono Centra 11. dubna. O dva dny později se fanoušci mohou těšit na legendu jazzové scény, saxofonistu Waynea Shortera, jenž se svým all-star kvartetem zahraje v Bobycentru. Desetinásobný držitel ceny Grammy míří do Brna vůbec poprvé a jistě přiláká jazzové fajnšmekry z celého Česka i zahraničí. Jeho jarní evropské miniturné totiž čítá pouhé čtyři koncerty. Kompletní program festivalu a online prodej vstupenek najdete na www.jazzfestbrno.cz.

Výběr článků

Načítám