Hlavní obsah

Exotický Senegal - dechberoucí panenská země západní Afriky

Novinky, EXIM tours a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pobřeží Senegalu je jako stvořené k odpočinku na 500 kilometrech dlouhých písčitých pláží a k výletům na rozlehlé savany a do mangrovových lesů s exotickými zvířaty. Země pohostinnosti neboli terangy je panenským rájem na pobřeží Atlantiku.

Senegal

Článek

Nejzápadnější cíp Afriky ukrývá zemi, jejíž pláže jsou nejkrásnějšími na levém pobřeží kontinentu. Nížinné území nabízí odlišné tváře země, kterou na dvě části dělí další z afrických zemí – Gambie. Severně se prostírá rovinatá polopoušť, jejímž kontrastem je jižní část s bujnými savanami, tropickými lesy a pobřežími s mangrovovými porosty. Do Senegalu můžete s EXIM tours zamířit přímými charterovými lety z Prahy od prosince do dubna.

Senegal

Nespoutaná příroda

Ať už jsou to přímořské rybářské vesničky, rezervace a místa chráněná organizací UNESCO nebo do nekonečna se táhnoucí pobřeží, to vše má v Senegalu nádech jedinečnosti. Zemí protékají tři veletoky, podél nichž je země úrodná a které tvoří změť lagun a vodních kanálů. V řídce osídlené východní části země je možné spatřit lvy, opice, antilopy, hrochy či krokodýly.

Senegal

Nezapomenutelný je výlet do přírodní rezervace Bandia 60 km od Dakaru. Budete překvapeni četností volně se pohybujících zvířat, jako jsou zebry, žirafy, nosorožci nebo buvoli. Prohlédnete si obří baobaby, které najdete pouze v některých částech Afriky a Austrálie.

Výlet na ostrovy Saloum vám odhalí život místních vesničanů. Projdete se tropickým lesem, motorová kánoe vás sveze podél hustých mangrovových břehů, nabízejících přehlídku exotické flory a fauny, především ptáků.

Severovýchodně od Dakaru se rozprostírá dechberoucí unikát. Je jím růžové jezero, jehož barvu způsobují mikroorganismy produkující růžový pigment. K jezeru vás zavede část legendární trasy světoznámého závodu rallye Paříž – Dakar.

Senegal

Země terangy

Senegal je v současnosti považován za jednu z politicky nejstabilnějších afrických zemí.

Na každém kroku se zde setkáte s tzv. terangou, tedy typickou senegalskou pohostinností, jejíž kulturu ovlivnily jak domorové kmeny, tak nájezdy Francouzů, a je místními pěstována už dlouho a zakořeněna v nich velmi hluboce. Vliv terangy je patrný nejen v přátelském chování, ale také ve stylu hudby, tance, architektury i kuchyně, která patří v Africe k nejchutnějším. Vyzkoušet ji můžete s EXIM tours v příjemných hotelových resortech v letoviscích La Somone a Saly na pobřeží Atlantiku, kde si užijete skvělou dovolenou s komfortním ubytováním v 5 a 4* hotelích s možností bydlení v bungalovech přímo na pláži.

Senegal

Kosmopolitní Dakar

Hlavní město Dakar leží na vrcholku poloostrova lemovaného plážemi. Zde můžete vyzkoušet nejrůznější vodní sporty, hlavně surfing a kite surfing. Domorodá atmosféra se tu snoubí s kosmopolitní kulturou, kterou najdete v divadlech, muzeích, na výstavách a hlavně při prohlídce památek, jako je prezidentský palác, katedrála či typická africká medina. Na trzích si můžete vybrat z mnoha senegalských suvenýrů, a klid najdete na historickém ostrově Gorée, který je chráněný organizací UNESCO a kam se dostanete lodí. Za prohlídku tu stojí místní pevnost, koloniální čtvrť a také nejznámější stavba ostrova – Dům otroků, kde se svého času čile obchodovalo s lidmi.

Senegal

Ideálním spojením odpočinkové dovolené u moře s poznáním nejkrásnějších míst Senegalu, je okruh s názvem Senegal – země terangy.

Senegal

Výběr článků

Načítám