Hlavní obsah

Designový prvek Playstone pro okrasné i funkční zahradní stavby

Také vás letos čekají zahradní úpravy jako zpevňování svahů, stavba pohledových stěn nebo vysokých záhonů? Přemýšlíte nad novou lavičkou k ohništi, nebo originální okrasnou sestavou osázenou oblíbenými trvalkami? Pro všechny tyto výzvy máme jedno multifunkční řešení – designový prvek Playstone.

Foto: Lias Vintířov

Multifunkční zahradní prvek Playstone

Článek

Při úpravách zahrady vám může pomoci celá řada prvků. V široké nabídce ale vyčnívá jeden, jehož druhým jménem je „funkční design“. Jedná se o multifunkční zahradní prvek Playstone. Důmyslný tvar rovnoramenného lichoběžníku a mnoho doplňků umožňují vytvářet nejrůznější sestavy. Hravě z něj postavit vysoký záhon, opěrnou stěnu, lavičku i vysoký květináč.

Stavba z něj může mít zcela hladký i členitý povrch třeba s výklenky pro pěstování popínavých rostlin nebo zabudování osvětlení. Záleží jen na vaší fantazii. Inspirovat se můžete vzorovými sestavami pro malé i velké zahrady, které najdete na webu www.liastone.cz. V krátkém videu se také můžete podívat na stavbu bylinkové zahrádky - zde.

Materiál s mnoha výhodami

Playstone je vyrobený z lehčeného Liaporbetonu, který má díky obsahu keramického kameniva celou řadu skvělých vlastností. Jednou z nich je i nízká hmotnost. Tvarovky jsou až o 30 % lehčí než podobné výrobky z betonu klasického, a tak je dokáže uzvednout i jeden člověk. Dalším velkým plus je dlouhověkost a odolnost.

Při výběru prvků do zahrady byste totiž měli koukat kromě vzhledu také na životnost a nároky na údržbu. Dřevěné prvky sice ze začátku vypadají skvěle. Po první zimě ale zjistíte, že vyžadují notnou dávku péče, bez níž jejich životnost klesá. Podobně časem a působením přírodních vlivů degradují i plastové či kovové prvky. Pokud tedy chcete takový inventář zahrady, který dlouho vydrží a je v zásadě bezúdržbový, je pro vás beton ideální. Navíc se jedná o plně recyklovatelný materiál.

Foto: Lias Vintířov

Multifunkční zahradní prvek Playstone

Jak se z něj staví?

Tato jedinečná tvarovka je dostatečně stabilní, takže pokud stavíte na připraveném a rovném podkladu, nebudete potřebovat žádnou maltu ani lepidlo. Prvky na sebe jednoduše naskládáte do předem promyšlené sestavy.

Pokud si stavba nevyžaduje armování, je možné ji třeba i po několika letech rozebrat a sestavit jiným způsobem. V případě, že chcete prvky osázet zelení, je dobré nezapomenout na drenážní vrstvu, pro kterou můžete využít keramické kamenivo Liapor. Na ni musí přijít separační textilie a pak už jsou na řadě substrát a vhodné sazenice.

Chcete-li vědět o multifunkčním designovém prvku Playstone více, navštivte web www.liastone.cz.

Výběr článků

Načítám