Hlavní obsah

Co nabízejí wellness resorty?

Novinky, Josef Suk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellness je slovo skloňované na počátku 21. století všemi pády. Mnoho z nás si pod ním dokáže leccos představit; od masáží, přes bublající vířivku až po blahodárnou saunu. Lákavé, že? Je však tato představa správná? Ano je, ale není to zdaleka všechno. V poslední době se stále více setkáváme s tzv. wellness resorty. Co lze v takovém zařízení očekávat?

Resort Svatá Kateřina

Článek

Wellness ve své podstatě znamená harmonické vyvážení stavu těla a mysli. Lze si tedy pod ním představit v podstatě cokoli, co nám dělá dobře, při čem si odpočineme a naše tělo se psychicky i fyzicky uvolní. Dnešní doba zařízením typu wellness resort skvěle nahrává. Stres, spěch, nervozita, přepracovanost, dopravní zácpy, nadváha, honba za výdělkem… ani jedno z toho našemu tělu neprospívá. Člověk potřebuje čas od času úplně vypnout, zapomenout na starosti všedních dnů, relaxovat, najít ztracenou vnitřní rovnováhu. Od toho jsou zde wellness resorty, místa, kde vám příjemní lidé v příjemném prostředí pomohou navrátit harmonii těla a mysli. Tato místa mají většinou bohatou historii a nachází se v místech bývalých lázní, statku nebo mlýna. Genius loci a předpoklady pro odpočinek jsou tedy zaručeny. Ideální je, když se toto místo nachází daleko od městské civilizace, nejlépe uprostřed lesů a luk, bez aut, bez plného pokrytí mobilním signálem. Toto vše splňuje oblíbený Resort Svatá Kateřina na Vysočině, ve větším měřítku pak komplexy v Rakousku a Německu. Celková regenerace je zde zajištěna tichem a klidem, výjimečně čistým ovzduším, vyváženou chutnou stravou a širokou nabídkou jak wellness procedur, tak odpočinkových a pohybových aktivit. O hosty je ve všech směrech výborně postaráno. Moderní wellness centrum, kde si host při světle svíček a tiché relaxační hudbě užije masáž, bublinkovou koupel anebo vyzkouší bezpočet u nás novějších a příjemnějších procedur z nejrůznějších koutů světa.

Resort Svatá Kateřina

Součástí wellness je ale i gastronomie.Vždyť i jídlo by mělo dělat našemu organismu především dobře. Využívání kvalitních potravin se sníženou kalorickou hodnotou a zdravá příprava pokrmů nastartuje zažívání správným směrem a za několikadenní pobyt lze i nějaké to kilo shodit. Při plném pracovním nasazení je nutné naučit se průběžně a cíleně relaxovat ve zdravém prostředí nejen o dovolené, ale i v průběhu roku. Na „dobití baterií“ stačí víkend nebo pár dnů v týdnu. To vše je vlastně wellness - životní styl, který nás učí starat se o své tělo a mysl a předcházet tak civilizačním chorobám.  Je dobrou zprávou, že vyznavačů wellness u nás přibývá a lidé nelitují utratit peníze za takto strávený víkend nebo pár dní v týdnu. Ostatně nemoc  stojí v konečném důsledku daleko více peněz.

Výběr článků

Načítám