Hlavní obsah

Chcete spořit chytře a jednoduše? Investujte přímo do rozvoje zavedených společností

Novinky, AG CHEMI GROUP s.r.o.

Peníze vám zahálí na účtu, kde pomalu ztrácí na hodnotě, a rádi byste našli způsob, jak je rozumně investovat? Pak určitě nejste sami. Pokud vás odradilo složité prostředí finančních trhů, nabízí se i méně riziková a jednodušší cesta.

Foto: stock.adobe.com

Každý z nás by si určitě rád našetřil něco na stáří, ale kde začít?

Článek

Každý z nás by si určitě rád našetřil něco na stáří, ale kde začít? Spořicí účty nabízejí mizivé úroky a obchodovaní se složitějšími nástroji, jako jsou například akcie, zase vyžaduje mnoho studia, a navíc představuje i vysoké riziko, že o své úspory přijdete. V poslední době jsou ale dostupnější stále jednodušší a neméně lákavé způsoby investování – jako například firemní dluhopisy.

Spoření pro každého

Firemní dluhopisy jsou jednoduchý způsob, jak investovat přímo do vybrané firmy, která je poskytuje. Jde vlastně o půjčku, která firma využije na další rozvoj. Jen místo banky půjčují přímo lidé jako vy. Výhodou je předem daný roční úrok, který bývá i kolem 6–7 %, a doba splatnosti, nejčastěji do 3–5 let. A hlavně – nemusíte se nic složitě učit ani spoléhat na finanční poradce. Stačí vybrat firmu, která vás zaujme a dluhopisy nabízí. Vaše investice se vám pak bude automaticky vracet i s úroky v pravidelných splátkách.

Foto: stock.adobe.com

Firemní dluhopisy jsou jednoduchý způsob, jak investovat přímo do vybrané firmy, která je poskytuje.

Kde investovat?

Zejména poslední rok nás naučil, že nejdůležitější investice je do vlastního zdraví a s tím spojeného výzkumu. Zejména kvalitní a dostupné ochranné pomůcky doslova zachraňují životy a je potřeba se v tomto odvětví neustále posouvat dále.

Mezi firmy, které se vývojem ochranných materiálů použitých při výrobě těchto pomůcek v poslední době zabývají, patří také česká společnost AG Chemi Group. K částečnému financování těchto aktivit se rozhodla využít právě formu veřejně dostupných dluhopisů, jejichž úrok vyplácí dokonce měsíčně.

Proč právě firma AG Chemi Group?

Už od roku 1994 se zabývá dodávkami a zpracováním chemických surovin po celém světě. Přes 5 let se také soustřeďuje na vývoj nanotechnologií a jejich aplikaci v průmyslu. Jejich použití výrazně zlepšuje kvalitu materiálu a poskytuje mu řadu užitečných vlastností jako vodivost, odolnost, trvanlivost nebo antibakteriální a antivirové kvality. Snižují tím náklady na výrobu, práci i energii, což je pro celý průmysl klíčové.

Díky špičkovému týmu odborníků má za sebou firma už řadu úspěšných projektů s klienty, kteří využívají jejich produkty pro výrobu průmyslových podlah, kompozitních materiálů nebo plastových dílů. Mezi partnery AG Chemi Group patří výzkumné ústavy v Česku, Německu, Lucembursku i na Ukrajině. Aktuálně patentuje 2 vlastní technologie a získala navíc grant na výstavbu vlastního výzkumného centra z Evropského fondu ve výši 17 milionů.

Foto: stock.adobe.com

Mezi partnery AG Chemi Group patří výzkumné ústavy v Česku, Německu, Lucembursku i na Ukrajině.

 Unikátní technologie proti virům a bakteriím

Rozsáhle zkušenosti se firma nyní rozhodla využít právě při vývoji speciálních antibakteriálních a antivirových příměsí, které poslouží při výrobě účinných ochranných masek a obleků. Spolu s partnerskou firmou teď na jejich unikátní antivirové textilii testují příměsi nanostříbra, které by na povrchu této unikátní látky dokázalo aktivně zabíjet bakterie.

Opakované studie a testy ukazují, že ochranné pomůcky z tohoto materiálu dokážou zachytit také aerosol s virovými částicemi chřipky H1N1 (tzv. prasečí chřipka), což je velký příslib do budoucna. Právě aerosol je totiž jednou z hlavních metod přenosu viru COVID-19.

Testování polypropylenové látky „konstrukce spunbond / meltblown / spunbond“Video: AG Chemi Group

Další rozvoj vědy a výzkumu

Vývoj materiálů pro výrobu kvalitních a všem dostupných ochranných pomůcek, které mohou výrazně pomoci v boji proti šíření nákaz typu COVID-19, je jedním z důležitých cílů společnosti. Aby mohla dále rozvíjet možnosti využití nanomateriálů v praxi, rozhodla se vybudovat v ČR první nanotechnologické centrum, které se bude výzkumem, vývojem a výrobou takových řešení zabývat.

Jeho financování se firma rozhodla částečně financovat pomocí dluhopisů, které si teď můžete pořídit i vy, a za poskytnuté investice ručí celým svým majetkem. V šikovné kalkulačce si snadno spočítáte, kolik vám může vaše investice vydělat. Během celé doby budete samozřejmě pravidelně informováni o všech novinkách.

Nechte své úspory pracovat a investujte do budoucnosti. Více informací se dozvíte přímo na stránkách firmy AG Chemi Group.

Foto: stock.adobe.com

Nechte své úspory pracovat a investujte do budoucnosti.

Výběr článků

Načítám