Hlavní obsah

Dosud nejvěrnější fotbalová hra. Poznejte TOTÁLNÍ FOTBAL! FIFA 2006

Novinky, Electronics Arts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FIFA 2006 je novým počinem na poli fotbalových her z dílny Electronic Arts. Aby byl zaručen velký pokrok oproti předchozím verzím, byl vývoj hry tentokrát svěřen kanadskému vývojovému týmu EA Canada. Jeho snaha o přenesení ryzí fotbalové atmosféry velkých zápasů na monitory počítačů a konzolí by se dala označit za extrémní.

Článek

Dokonalá atmosféra

Týmu se podařilo o velký kus posunout dopředu jak měřitelné atributy hry jako je grafika, reálnost pohybů a přechodů mezi nimi, propracovaný team management, možnost kariérního postupu, tak i ony neměřitelné atributy, které zásadní měrou ovlivňují celkovou fotbalovou atmosféru a pocit ze hry.

"Snaha vývojového týmu o přenesení ryzí fotbalové atmosféry velkých zápasů na monitory počítačů a konzolí by se dala označit za extrémní."

Aby vývojáři dosáhli co nejfotbalovější atmosféry, angažovali jako konzultanty skutečné fotbalisty. Na vývoji hry se tak podílel Wayne Rooney, v současnosti podle PFA Mladý hráč roku, který je ve svých 19 letech klíčovým hráčem týmu Manchester United a anglické reprezentace a hvězdu světového fotbalu Ronaldinha.

Atmosféru dotváří skvělé výkony komentátorů, kteří velmi přesně reagují na situaci na hřišti, tak bohatý hudební doprovod, který obstaraly kapely jako jsou Oasis, Royksopp a další.

Útočný fotbal, na který se dá dívat

Výsledkem je kombinace útočné ovladatelnosti, možnost dokonalého nastavení podle požadavků hráče, stoprocentní autentičnosti a zcela nový styl ovládání. Spolu s množstvím nových prvků a technických fíglů umožňuje FIFA 2006 opravdu zajímavý útočný fotbal s nádhernými skluzy, přihrávkami patičkou, kolenem, přistrčení míče prsama a hlavně krásnými brankami, o které jde ve fotbale především.

"Jsem velký fanoušek počítačových her série FIFA a opravdu se těším, až vezmu do rukou její poslední verzi. Tato hra je velice oblíbená u mnoha dalších hráčů, zvláště když společně cestujeme na zápasy," sdělil své dojmy k nové hře Wayne Rooney. Svou zálibu ve virtuálním tréninku sdílí i s další hvězdou světového fotbalu Ronaldinhem: "Tato hra mi dává možnost hrát zápasy, které chci hrát, každý den v týdnu - dokonce i když nejsem na hřišti," říká.

FIFU 06 si zahrajete na všech dostupných hracích strojích současnosti PC, PS2, Xbox, Nintendo, PSP a FIFA 06 bude dostupná i pro mobilní telefony.

Výběr článků

Načítám