Hlavní obsah

S krajským úřadem komunikujte online. Je to rychlejší a levnější

Novinky, Moravskoslezský kraj

Vyřídit téměř vše přes internet je na moravskoslezském krajském úřadu hračka. Nyní úřad udělal další krok, aby si lidé přes Portál služeb mohli záležitosti dojednat z domu a vyšlo jim to levněji.

Foto: Moravskoslezský kraj

Portál služeb

Článek

„Pracujeme na tom, aby ti, co nechtějí na úřad chodit, nemuseli. Proto rozšiřujeme možnosti elektronické komunikace. Koronavirus ukázal, že to je správný trend,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě Tomáš Kotyza. Díky dlouhodobé snaze o digitalizaci procesů veřejné správy mohl moravskoslezský krajský úřad snadněji než jiné přejít do nouzového stavu.

„Moravskoslezský kraj je prvním krajem, který zveřejnil své formuláře prostřednictvím Ministerstva vnitra na Portálu občana, a nabízí tak možnost EPODÁNÍ s 20procentní slevou na správním poplatku,“ řekl Tomáš Kotyza. Upozornil, že správní poplatky lze uhradit i prostřednictvím nově vzniklé platební brány.

Foto: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj pracuje na digitalizaci procesů veřejné správy už dlouho

„Připravujeme tzv. Tichou linku, která usnadní komunikaci klientům se sluchovým a kombinovaným postižením. Klienta vyzvedne na recepci úřadu úředník, který se pomocí tabletu spojí s tlumočníkem do znakové řeči. Ten komunikaci online přeloží nebo přepíše,“ uzavřel Tomáš Kotyza.

Výběr článků

Načítám