Hlavní obsah

TOP 5 moderních interiérů podle vaší osobnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte rádi retro, nebo moderní design? Jednoduchost, nebo pestrost? Nemusíte přečíst celého Sigmunda Freuda, abyste uvěřili, že je interiér odrazem nás samotných. Práce s prostorem a výběr vhodného nábytku čeká jednou za čas každého. Nechte se inspirovat výběrem pěti zásadních interiérů dnešního designového světa.

Foto: designovynabytek.cz

Originalitu, osobitost a kvalitu najdete u ručně vyráběného nábytku od TABANDA

Článek

Hledáte praktický prostor bez zbytečných lapačů prachu? Interiér, se kterým neztrácíte hodiny týdně úklidem a ušetřený čas tak můžete věnovat své rodině a koníčkům?

Méně je více aneb severský minimalismus

Skandinávský styl stále patří k nejoblíbenějším trendům v bydlení. Své příznivce si získal díky použití tradičních přírodních materiálů a světlých barev v kombinaci s minimem doplňků, které ovšem svou barevností a stylem dotváří celkový charakter prostoru a zrcadlí osobnost pána domu. Domov zařízený v duchu skandinávského minimalismu, kde má vše své místo a zároveň nepůsobí sterilním dojmem je v dnešní rychlé době zkrátka oázou pro duši.

 [Věděli jste, že…]

Na českém internetu existuje místo plné designového nábytku, tipů, inspirací a pečlivě vybraných produktů. E-shop www.designovynabytek.cz žije designem! Na své si přijde každý, kdo hledá originalitu, eleganci, nadčasovost a harmonii.

Foto: designovynabytek.cz

Být, či nebýt… hipsterem? Smoothie z moderního retra

Jsou chia semínka vaší oblíbenou ingrediencí v kuchyni, z vietnamštiny umíte vyslovit jen Pho a už drahnou dobu nevíte jak chutná pravý český turek? Vítejte v klubu, kde včera znamená dnes a zítřek bude také retro.

Zlatá šedesátá jsou stále mezi námi. Jedno z nejplodnějších a nejprogresivnějších období nejen v bývalé ČSSR, ale napříč celým západním světem, nás inspiruje i po 50 letech. Neváhejte a podlehněte divokosti barev i vzorů a vytvořte si hravý interiér, který bude odrazem vašeho bohémského a nespoutaného já.

Foto: designovynabytek.cz

Antik nebo rustik? Nejlépe obojí!

Našli jste na půdě starožitnosti po prarodičích? Vytvořte si doma teplo venkovské světničky a odpočiňte si tak od rychlého způsobu života ve městě. Rustikální neboli venkovský styl, to je návrat ke kořenům, starému řemeslu a hrdé patině.

Pokud jste milovníky osobitých kousků nábytku, ale zároveň není vaším cílem vytvořit ze svého domova skanzen, pro vytvoření jedinečné atmosféry chaloupky pod horami stačí vybrat jediný dominantní prvek.

Komody, skříně, kredence a truhly zdobené například florální malbou nebo vyřezáváním s folklórními motivy jsou naprosto skvělou volbou pro místo k odpočinku, stejně jako na venkově. Na rustik jedině se selským rozumem.

Foto: designovynabytek.cz

Industriální styl – Prosvětlený ateliér pro fajnšmekry

Jste kreativní duše, která potřebuje světlo a prostor? Máte odvahu na místo, které bruslí na tenkém ledě mezi továrním bytem a bohémským ateliérem? Industriální interiér není jen tak pro každého.

Styl s drsnou atmosférou továrny, částečně vycházející z minimalismu, si získává stále více příznivců. Z materiálů se v interiéru využívá zejména beton, ocel, klade se důraz na neopracované zdi, odkryté cihly či kameny. Nedílnou součástí jsou vysoké stropy, přítomnost mnoha oken s velkým množství denního světla či vybourané příčky pro vytvoření vzdušného prostoru.

Foto: designovynabytek.cz

7 vůní orientu – Duše cestovatele

Četli jste v mládí rádi verneovky, k večeři si dopřáváte nejrozmanitější variace mořských plodů a místo motorek si na Pinterestu prohlížíte plachetnice? Je poznávání dálných končin vaší vášní a z cest si vždy přivezete nějakou tu dekoraci do svého domova?

Pak právě pro vás je moderní etno styl to pravé! Amfory, džbány nebo polštáře se středomořskými i blízkovýchodními motivy jsou typickými dekoračními prvky těchto interiérů. Kde hledat inspiraci? Holandští designéři a designová studia jako Zuiver nebo Dutchbone jsou v tomto oboru mistry. Váš osobitý interiér s duší cestovatele bude široko daleko jedinečným koutkem pulsující atmosférou zámořských výprav.

Výběr článků

Načítám