Hlavní obsah

Blíží se velké změny v životním pojištění. Od pojišťoven je ale nečekejte

Novinky, CD Insurance Holding

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životní pojištění je zatím jednou z nejméně transparentních oblastí našeho života. Creative Dock, tvůrce půjčkové platformy Zonky nebo největšího car sharingu v ČR Hoppy Go, vrcholí s přípravami na spuštění zcela nového životního pojištění Mutumutu.

CD Insurance Holding

Článek

Pojištění je postaveno na nových pravidlech. Nebude možné ho sjednat v síti agentů, ale pouze online. Proto museli v Mutumutu zjednodušit všechny podmínky tak, že budou pochopitelné i bez asistence prodejce. Neobsahují hvězdičky, nepřehledné poznámky pod čarou ani nečekané výluky. Důkazem je pojistná smlouva, která se vejde na dvě strany.

Kromě jednoduchosti Mutumutu upravilo i šíři krytí pojištění. V Mutumutu neexistuje seznam nemocí, na které se pojištění vztahuje, ale naopak kryje všechny případy, kdy Vám nemoc nebo úraz znemožní vydělávat. Díky tomu jako jedno z mála kryje bolesti zad a to v případě invalidity i delší nemoci. Obdobně pojišťují i psychické diagnózy, v čemž jsou na trhu jediní.

Pojištění vzniklo se zapojením velkého množství lidí, kteří ovlivňovali jeho výslednou podobu. Právě na základě jejich přání se smlouva uzavírá bez závazků a je možné ji zrušit bez dlouhých výpovědních lhůt.

Zdravé životní pojištění Mutumutu bude uvedeno na trh na začátku října.

Výběr článků

Načítám