Hlavní obsah

Moderní předokenní rolety brání únikům tepla z interiéru. Náklady na vytápění sníží až o 10 %

Novinky, Lomax.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skrze okna domu prochází velké množství tepelné energie. V létě se to může projevit na zvýšených nákladech za klimatizaci, v zimě naopak rostou účty za vytápění. Zamezit tomu pomáhá exteriérová stínicí technika, konkrétně venkovní žaluzie a předokenní rolety.

Foto: Lomax.cz

Předokenní rolety chrání bezpečí a teplo Vašeho domova.

Článek

Odborníci uvádí, že pokud nejsou okna v zimě chráněna žádnými dodatečnými prvky, může jimi unikat až 30 % tepelné energie. „Velmi vhodným doplňkem jsou v tomto ohledu předokenní rolety, které kromě zastínění fungují jako kvalitní izolační prvek. Díky omezení úniků tepla je možné při použití rolet snížit celkové náklady na vytápění až o 10 %,“ říká Lubomír Valenta ze společnosti Lomax.

Foto: Lomax.cz

Moderní předokenní rolety dokonale vyladí vzhled Vašeho domu.

Zásadní je také srovnání při současných nočních mrazech. Zatímco bez rolet může teplota v interiéru přes noc klesnout až o tři stupně, při jejich použití se tepelná ztráta sníží na polovinu.

Foto: Lomax.cz

Velké množství kombinací barev rolety dokonale sladí s rámy oken i parapety.

Ještě větších úspor pak lze dosáhnout při využití inteligentních řídicích systémů, které díky čidlům pečlivě hlídají venkovní teploty a povětrnostní podmínky. Pomocí speciální aplikace v telefonu či tabletu je pak možné stínicí techniku centrálně odkudkoli ovládat. Právě tuto aplikaci je přitom nyní možné díky speciální akci společnosti Lomax získat zdarma.

Foto: Lomax.cz

Venkovní žaluzie jsou krásné a v horkých dnech udržují v domě příjemné klima.

Výběr článků

Načítám